Skocz do zawartości

Najtańszy wat na rynku?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Kto zna najtańsze oferty wyjazdu na wat w kraju???

Ktoś ma jakieś złe doświadczenia (albo dobre:))) dot. takich tanich wyjazdów?

Zwracam się z takim pytaniem, bo słyszałem o ofertach za 500$, ale nigdy nie traktowałem tego serio. Z tego co się zdążyłem zorientować to tanią ofertę ma http://www.guliwer.edu.pl/promo.php.

Czy ktoś ma doświadczenia związane z tym biurem?

Ktoś znalazł tańszą ofertę?

Proszę o opinie:)))

Napisano

Foster www.jobster.pl + sam mozesz kupic bilet do kazdej wersji programu

Almatur www.almatur.pl - u nich kupujesz bilet chyba ze znajdziesz tanszy niz oni sa w stanie ci zaofertowac (przynajmniej tak bylo rok temu)

GO2USA www.go2usa.pl + sam mozesz kupic bilet

a Guliwera juz znasz...

-- ok chyba juz czas wyslac maila do wszystkich firm. Moze ktos inny jest kto ma jeszcze taniej choc watpie. Pod koniec tygodnia jesli wszystkie firmy odpisza zrobie tabelke...

Napisano

Witam ;)

Jesli chodzi o programy typu za 500$ to lepiej dowiedziec sie szczegolow bo wydaje mi sie to podejrzane, pewnie naliczaja koszty jeszcze w walucie polskiej + jakies oplaty za dodatkowe uslugi, jak to jest podobnie w przypadku Fostera,tzn: warto sobie poczytac szczegolowo kosztorys:dwie raty w polskiej walucie+ jedna po przeliczeniu wg kursu a oplaty nie obejmuja:Kosztów związanych z szukaniem pracy.

Opłaty "SEVIS" w wysokości 35 USD.

Opłaty za wprowadzenie formularza wizowego studenta do bazy RDS - 100 PLN (dotyczy wszystkich uczestników).

Osobiscie polecam Young Explorers Society(YES) www.yes.org.pl

Napisano

tak oczywiscie wszystkie koszty nalezy policzyc. Sevis i oplata za szukanie pracy zawsze sa dodatkowym kosztem. Trzeba zwrocic dodatkowa uwage na 1) test z jezyka 2) kursy walut 3) bilet lotniczy 4) inne oplaty np wlasnie rds

dla przykladu FOSTER ma cena 399 usd (do 1 grudnia) za program + 500 pln oplata wpisowa + 100 pln rds. Pozostale oplaty czyli sevis i oplata na rzecz ambasady nie musimy liczyc jesli powonujemy z innymi firmami poniewaz wszyscy to maja jako oplaty obowiazkowe.

czyli po kursie 3.11 (trudno przewidziec ile bedzie 6 lutego) wynosi to:

1840 PLN

YES ma

399 pln oplaty wpisowej (nie wiadomo do kiedy) + 450 USD + z tego co wiem musisz kupic bilet u nich + karte isic 65 pln

1863 PLN

mala roznica. lepiej dowiedziec sie jak jest z tym biletem lotniczym .

Go2usa

499 pln oplata wpisowa 449 usd oplata za program (dla pierwszych 100 osob) .. nie widze innych oplat (niektore firmy to ukrywaja np YTP i wogole nie podaja zadnych cen na stronie..)

1895 PLN

czyli w takich przypadkach jesli cena jest taka sama zastanowilbym sie nad:

1) jak blisko i latwo nawiazac kontakt z biurem glownym

2) jak skomplikowana jest procedura

3) koszty rezygnacj itp

4) ile razy trzeba sie pojawic w ich biurze

5) orientation czy trzeba na nim powtornie byc (oczywiscie mowie tu o secondtimers)

6) inne - np bilet itp

Napisano

Dzięki wielkie Fiendix za info. Dobra robota.

Oferta Fostera wygląda kusząco.

Wypytywałem się znajomych i dowiedziałem się o jakimś biurze z Lublina, które załatwia całą wyprawę za 500$ + 450 zł. wpisowe.

Jest to oferta sprawdzona, z której skorzystał mój kolega w tym roku i wszystko było OK.

Czekam właśnie na dokładniejsze info od niego, bo nie znam więcej szczegółów.

Dam znać jak się już dowiem.

Pozdr

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam

Ja zapisałem się w Go2USA w listopadzie na selfa, na 3 miesiące i zapłaciłem

349 PLN, a za program $399. Do tego dojdzie sevis i wiza czyli $135.

Myślę, że to jest ciekawa oferta i atrakcyjna cena.

Pozdro

Roni

Napisano
No i do tego dojdzie cena biletu lotniczego, chyba, że ktoś woli statkiem.

Hahaha...rozbiłeś mnie tą odpowiedzią...punkt dla Ciebie :lol::D:D

Napisano

Hahaha...rozbiłeś mnie tą odpowiedzią...punkt dla Ciebie :lol::D:D

... jest jescze opcja wplaw 8) ... calkowicie tanio tylko watpie czy rownie szybko ale dla zapalencow nie ma rzeczy niemozliwych ;)

2007 ---> California 8)

Napisano

Hahaha...rozbiłeś mnie tą odpowiedzią...punkt dla Ciebie :D:D:D

... jest jescze opcja wplaw 8) ... calkowicie tanio tylko watpie czy rownie szybko ale dla zapalencow nie ma rzeczy niemozliwych :D

2007 ---> California 8)

dlaczego tylko dla zapalenców :lol:??

ja jestem strasznie leniwy, a trase : Kołobrzeg -> NY ... żabką pokonuje rocznie od 20 do 30 razy ;)

choć w przyszłym roku wybiore samolot , bo jednak człowiek troche czasu na tym traci :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...