Skocz do zawartości

praktyki w usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czesc, chcialbym sie zorientowac jakie sa szanse wyjazdu na praktyki do usa (jestem po geografii i technikum gastronomicznym)?

czy ciezko jest dostawc wize na taki wyjazd ?

i czy trudno jest znalezc pracodawce ( zalezy mi na szybkim wyjezdzie wiec i tak chcialbym skorzystac z pomocy jakiegos biura)?

z gory dzieki za odpowiedz, pozdrawiam

Napisano

czy trudno dostac vise?? hmmm najpierw zacznij szukac pracodawcy i probowac sie nie poddawac. bo to jest chyba najgorsze w tym wszystkim. ofert jest naprawde bardzo duzo, ale jakos jeszcze mi nikt nie odpowiedzial.

to sa Kierunki praktyk, kt moga wziasc udzial w programie:

- Sztuka i Kultura,

- Dziennikarstwo,

- Edukacja, Nauki Społeczne, Bibliotekarstwo, Doradztwo,

- Zarządzanie, Bankowość i Finanse (łącznie Zarządzanie Hotelami),

- Kierunki związane z ochroną zdrowia (ale nie medycyna),

- Kierunki inżynierskie, Architektura, Matematyka,

- Rolnictwo, Leśnictwo i Rybołówstwo,

- Administracja i Prawo.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Hej,

Ja mam pytanie do gigi.

Wlasnie jestem na etapie szukania sponsora-pracodoawcy, moj kierunek studiow to socjologia,czyli jakby mieszcze sie w tym przedzaile:nauki spoleczne,doradztwo. A powiedz mi skad znasz ta kategoryzacje?I gdzie szukasz sponsora dla siebie,czy prze biura w polsce czy wysylasz swoje cv bezposrednio do pracodawcow w stanach,jak tak to mozesz zdradzic z jakich serwisow korzystasz?Bylabym bardzo wdzieczna.

Z gory wielkie dzieki!!!

Napisano

Z wiza na pewno jest roznie dla jednych latwo dla drugich trudno, jest to kwestia indywidualna. Jesli nie popelnilas zadnych wykroczen imigracyjnych to mozesz isc po wize bez obciazen. Kiedy staralem sie o internship - pracodawcy szukala mi firma organizujaca wyjazdy do USA. Ukonczylem zarzadznie w turystyce. Moja sytuacja byla skomplikowana gdyz w tym momencie bylem zonaty (zona byla rezydentem w tym czasie i do tego mialem zlozona petycje I-130). Oferty mialem dwie, za pierwszym razem do Ohio - w tym przypadku dostalem odmowe wizy J1, za drugim razem oferta byla z Eastport, Long Islang,NY Bed&Brekafast A Victorian on the Bay. Od pierwszej odmowy minelo 7 m-cy, za drugim razem poszlo latwiej. Jesli ktos chce wiecej detali na temat pracodawcy, miejsca dajcie znac??? Moze byl tam ktos???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...