strawberry Napisano 10 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 hej moje pytanie brzmi: czy aklualne jest to ze amerykanie nie maja prawa wwozu na teren usa zadnych przedmiotow sprzed 2wojny swiatowej? a teraz jeszcze lepsze: czy ja, bedac polka, obywatelem eu :-), moge wwiezc na teren usa antyczne lustro (sprzed 2wojny) mojej znajomej, (zakupila je bedac u mnei w polsce) ktora z racji bycia ob. usa tego zrobic nie moze? czy jesli dajmy na to puszca mnie w polsce, moge miec problemy z odebraniem tego lustra juz w usa, w destiny ze tak powiem? i ze czeka mnie za to albo nie wiem, grzywna, nie wspominajac o wiezieniu, lub zakaz wstepu do usa, oskarzenie o handel antykami itp itd?? czy nie moge ja jej tego przeslac poprosrtu jako "prezent"?czy bedzie miala problemy z odbiorem w usa? dodam ze to lustro to jest ogromne i masywne jesli to cos zmienia ..raczej na gorsze :-/ dzieki z gory za wszelkie info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybka Napisano 10 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 To z Polski nie mozna wywiezc rzeczy sprzed 1945r. Sprawdz polskie przepisy przed wywozem takich rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim Beam Napisano 11 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 tutaj strona ktora moze pomoc: http://www.icons.pl/wywozy/art.php?id=poza_zasady.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.