Skocz do zawartości

Klamstwa YTP.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ponizej przedstawiam punkty przedstawione na stronie YTP w zakladce ".DLACZEGO Youth Travel Polska (YTP)?". (w nawiasach przedstawiam moj komentarz).

Tylko z nami można wyjechać na program całkowicie za darmo!

(Dotyczy to tzw. wspolpracownikow czyli osob pracujacych w biurze)

Nr 1 w Polsce! Najczęściej wybierany program Work and Travel USA w Polsce.

(I pewnie dlatego ma tyle negatywnych opinii)

Specjaliści od Work and Travel USA! Jedyne biuro w Polsce specjalizujące się w Work and Travel USA.

(No to juz jest taka sciema ze szok, wiem co najmniej o kilkunastu takich biurach)

Najlepsze oferty pracy w USA! Jako jedyna organizacja w Polsce, aż 5-krotnie organizujemy targi pracodawców amerykańskich.

(McDonald, wesole miasteczka, sprzatanie i inne atrakcyjne oferty)

Stabilność! YTP jest największym biurem w Polsce.

(Juz sie powtarzacie)

Lata doświadczeń! Od początku naszej działalności w programach YTP wzięło udział dokładnie 13.220 osób!

(A ilu z nich bylo zadowolonych?)

Najwyższa wartość Programu za najniższą cenę!

(Czytaj: Najdrozszy program)

Za darmo rozmowa kwalifikacyjna na Program.

(Nie znam osoby ktora by sie nie dostala na program, przeciez nie przeprowadza se zadnej kwalifikacji)

Za darmo konsultacje wizowe w celu uzyskania wizy J-1.

(Moje konsultacje wizowe wygladaly w ten sposob: "Pan mi poda wypelnony formularz a ja sprawdze czy nie ma bledow")

Za darmo pośrednictwo wizowe od A do Z.

(To ja moze zaczne od pukntu A ktory de facto jest pierwszym a jednoczesnie ostatnim: A - wyslanie tego wypelnonego formularza do konsulatu".)

Za darmo szkolenie przed wyjazdem do USA (w Twoim mieście).

(Zadnego szkolenia nie bylo, jesli macie na mysli te spotkania na ktorych opowiadacie jaka to ameryka jest wspaniala i zachecacie ludzi do zapisania sie to ja bym nie nazwal ich szkoleniem tylko reklama)

Twoje bezpieczeństwo. Współpracujemy wyłącznie z elitarnymi i doświadczonymi organizacjami w USA.

(Ta "elitarna i doswiadczona organizacja" to CHI, nie wiem czy sie rozni od innych organizacji, bierze kase jak kadza inna i wyrzeka sie wszystkich przed wyjazdem jak kazda inna)

Dokładność i precyzja. Jako pierwsza i jedyna organizacja w branży wprowadziliśmy Zintegrowany System Zarządzania Wiedzą.

(No co wy nie powiecie, moze napiszcie lepiej co mi to da, bo jak chcialem sie dowiedziec czy jedzie ktos z mojego miasta na program to jakos tej informacji nie moglem uzyskac)

Siła specjalizacji! Profesjonalna i szybka obsługa w biurach YTP - twój wyjazd na czas i bez stresów.

( :twisted: Klamstwo prosto w oczy, polecam tematy z cyklu: "bilety YTP", rzeczywiscie PRAWIE bez stresu, polecam rowniez temat" YTP w programie "uwaga" TVN :twisted: )

Profesjonalna kadra menedżerska (Szkoła Główna Handlowa) z międzynarodowym doświadczeniem.

(Pierwszy raz widze zeby jakas firma chwalila sie na swojej stronie jaka szkole skonczyl jej zalozyciel)

Wszyscy koordynatorzy i współpracownicy YTP brali udział w programach wymiany kulturowej.

(Byli kliencie biura)

YTP jest pełnoprawnym członkiem International Au Pair Association (www.iapa.org).

(No i co to zmienia).

:!: A na koniec najlepsze :!:"THE BEST OF THE BEST AND ONE OF A KIND" :Jest to wiadomosc ktora ukazala sie na stronie YTP.:!:

Cytuje:

"Bilet lotniczy?

Wyjeżdżając z YTP samodzielnie zakupujesz sobie bilet lotniczy do/z USA!

Nie pobieramy (w przeciwieństwie do innych firm) zadnych opłat za samodzielny zakup biletu i nie zmuszamy do zakupu za naszym pośrednictwem. Sam/Sama decydujesz za ile kupujesz bilet.

Nr 1 w Polsce!!!

YTP Team"

Moze to skomentuje w ten sposob:Byliscie w programie "UWAGA" w TVN, :oops: wstyd wam bylo ze oszukujecie studentow na biletach :oops: , a teraz piszecie ze nie postepujecie tak jak inni? (Co do tych oplat to moze napiszcie od razu ze wliczyliscie w tym roku ta oplate w cene programu).

Dziekuje za uwage.

Napisano

Ciesze sie że znalazła sie kolejna osoba która otwiera oczy ludzia ,ktorzy mają je zamydlone przez Ameryke :) . Sam byłem dwa razy na work and travel pewnie pojade kolejny raz kto wie, ale o biurach też mam swoje zdanie.W columbusclub sytuacja jeżeli chodzi o bilety jest podobna jak w YTP ;) Pierwszy raz przedstawiali wszystko w tak kolorowym świetle.

Mimo wszystko czlowiek ciekawy i nie jednokrotnie sie skusi :P żeby przeżyc cos nowego i zobaczyć tą wielką ameryke którą widzimy tylko przez pryzmat hollywood :)

Napisano

to ja dorzucę coś prawie w temacie :) tzn. co w kwestii biletów ma do zaoferowania BTC, otóż po wielu problemach z biletami jakie mieli i my mieliśmy(cena może nie tak astronomiczna jak w YTP ale też z księżyca wzięta, brak możliwości przebukowania biletu bo pani poszła na urlop!!) wymyślili, że w tym roku można kupić bilet samemu płacąc ratę za program podwyższoną o 150$ przypominam, że w tamtym roku za taką możliwość trzeba było zapłacić 400zł, co zresztą nie było ujęte w umowie, a regulowane jedynie jakimś dziwnym aneksem do umowy. no ale na szczęście są jeszcze na tym świecie dobrzy ludzie, którzy są w stanie zarabiać nie zdzierając z człowieka, gdzie można bilet kupić taniej nawet doliczając te 150$, przykładowo, zaglądamy na stronkę Almaturu i się okaże, że za 1800-1900 do NY można polecieć bez problemu, a więc 1900zł+150$=2350zł, jadąc 25 maja w tamtym roku zapłaciłem 2540zł, wnioski same powinny się nasunąć

Napisano

almatur zasłania się tym że oferuje zniżki dla studentów - można kupić bilet samemu ale jeżeli nie jest o tańszy o 50$ od tego co oni zaoferują - to trzeba kupić u nich. jak dla mnie taka postawa jest najbardziej uczciwa (ale i tak pojade z czego innego :))

Napisano
almatur zasłania się tym że oferuje zniżki dla studentów - można kupić bilet samemu ale jeżeli nie jest o tańszy o 50$ od tego co oni zaoferują - to trzeba kupić u nich. jak dla mnie taka postawa jest najbardziej uczciwa (ale i tak pojade z czego innego :))
myślałem bardziej o kupnie samego biletu u nich, tzn.podawałem jako przykład
Napisano
a ile jeszcze razy bedziemy otwierac i drażyc temat tej firmy??

nie mozna tak do jednego wątku tego wkleic lorkandtrawel?

Jakbys nie zablokowala i ocenzurowala moj porzedni watek (masz taka krotka pamiec tissaya?) to by sie tam zmiescilo. Teraz masz ich kilka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...