Skocz do zawartości

wiza h2b a certyfikat o niekaralnosci

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WITAM - MAM POWAŻNY PROBLEM A WŁASCIEWIE MÓJ ZNAJOMY NIESTETY MA - CHCEMY JECHAC NA WIZIE H2B DO USA - PRZEZ PROGRAM JEDNEGO Z BIUR, JEDNAK WIEKSZOSC WYMAGA ZASWIADCZENIA O NIEKARALNOSCI, I TU PROBLEM - MOJ ZNAJOMY MA WYROK W ZAWIESZENIU (ZOSTAŁ ZATRZYMANY ZA POSIADANIE 1 SZTUKI ZIOŁA AKUTRAT W MOMENCIE, GDY NASTAPIŁ SZAŁ W ZWIAZKU Z NARKOTYKAMI)- CZY JEST W OGOLE MOZLIWE OTRZYMANIE WIZY H2B? CZY JEST SENS SIE STARAC O TAKA WIZE? PARE BIUR NIE WYMAGA TAKIEGO ZASWIADCZENIA, ALE WOLIMY TO SPRAWDZIC - MOZE KTOS Z WAS WIE JAK TO "UGRYZC"? MOZE SA INNE MOZLIWOSCI NA WYJAZD, NIE TYLKO H2B? BARDZO PROSZE O DOBRE RADY - DZIEKUJE I POZDRAWIAM

• 1 miesiąc później...

Napisano

Wydaje mi sie ze to nie jest potrzebne do ambasady a tylko te firmy ktore posrednicza w znalezieniu pracownika do danej firmy wymagaja lub tez te filmy wymagaja.

Ja jestem "clear" i nie mam takiego problemu.Tam gdzie jade to nie wymagaja takiego dokumentu!

Czy wszyscy posrednicy wymagaja tego dokumentu?

pozdrawiam

Napisano

dzieki za odpowiedz - nie wszyscy (posrednicy h2b) wymagaja takiego zaswiadczenia, aczkolwiek znalazlam tylko jednego, ktory nie wymaga ;-) SP.

Powiedz z jakiego biura jedziesz?

pozdrawiam

Napisano

Ja lece do swojego pracodawcy u ktorego bylem w tym roku...Co prawda krotko bo od wrzesnia grudnia ale spodobalo mi sie i wracam tam...

Jesli znasz biuro jakies co wysyla na H2B i jest tam jakas dobra praca oczywiscie tipowana (barback, pomoc kelnera-busser, lub cos takiego) to lec tam i sie nie zastanawiaj!

Prace nie tipowane to wyjazd sie totalnie nie oplaca...Zreszta chyba napisze nawet takiego posta na ten temat aby to ludzie wiedzieli, oczywiscie popre to na swoim przykladzie jaki mialem na wyjazdzie na H2b. Oczywiscie nie mowie tego o firmie u ktorej pracowalem w okresie wrzesien-grudzien...Mow jest o pracy zalatwianej przez Emakopol!!!!

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...