Gramer Napisano 28 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2006 witam mialem inny problem ale juz go rozwiazalem wiec pozwolilem sobie zmienic temat i popytac o co innego...chcialbym sie dowiedziec co i jak mam zrobic aby dostac zwrot podatku...wiem o formularzach co mam wypelnic ale sa tam pewne pola w ktorych nie wiem co wpisac takze moze ktos zna jakis poradnik co i gdzie wpisywac... aha i jeszcze co zrobic jak sie mialo dwoch pracodawcow i ma sie dwa formularze w-2?? pozdro edit: mam jeszcze jedno pytanie...jako ze zaginal mi moj formularz w-2 zglosilem sie do mojego pracodawcy o przeslanie nowego...Dostale go jednak w formie elektronicznej w postaci pliku pdf...czy jak go wydrukuje to bedzie on waznym dla mnie formularzem?
gall_eon Napisano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2007 Do każdego roku wypełniasz formularz z tego właśnie roku, do 2006 już są. Wypełniasz 1040nr-ez, bo nie ma podstaw do 1040nr (cos takiego jak odliczanie kosztów programu jest niezgodne z ustawodawstwem), 8843:D no chyba nie ten:) Co do W2 to możesz sobie go wydrukowąc i bedzie spoko. W razie problemów zleć to komuś kto wie jak to sie je.
Darck Napisano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2007 potrzebuje jakichs informacji o zwroci podatku, jesli chce zrobic to sam, jakies linki, co potrzebuje, co wypelnic, gdzie wyslac... Narazie nic nie wiem, poza tym ze istnieja firmy robiace to za ciebie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.