Skocz do zawartości

Co was ciągnie do USA?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no i chlopcze, co by tu napisac...

moi znakomici poprzednicy powiedzili juz wasciwie wszystko, dodaje troche innych szczegolow:

- po pracy, jest godz 23:30, wsiadasz w smochod ( 1000 $ - u nas warty jakie 9000 PLN ), szybki prysznic, cos na zab, Miller High Life do reki, w drugiej ponetna Brazylijka ( nie kupiona, poznana pare dni wczesniej ), za pol godzinki jestes w kasynie, odbierasz kupony na kolacje, siadasz na slotach, wkladasz 20 $, wypijasz 6 long islands, pieknie sie bawisz, jesz cosik w food courcie, wracasz...

- ufff, masz offy, kupujesz chinola do New York, wycieczka na Statue of Liberty, nowy model adidasa - 60 $ ( Polska - 400 PLN ), jakis Calvin Klein w 21st Century - 30 $ ( Polska - 280-350 PLN ), do domku, maczyk NBA, szklaneczka Danielsa,

- drugi offik, spedzasz go aktywnie, wczesniej kupujesz na ticketmasterze bilecik na Rangersow - 30 $, znowu w NY, zachwycasz sie Jagrem, Rucinskim, Prucha, popijasz Sam Adamsem, w drodze powrotnej szybki Subway, wpadsz do znajomych, pokazujesz zdjecia z cyfrowki ( 450 $ - Polska - 2000 PLN ), uczysz sie portugalskich slowek, rozkosznie, w swoim pokoiku...

- okej, musisz isc do pracy, spoko, darmowy obiadek , troche sie wkurzasz na klientow kasyna, ale co tam, przyjezdzasz, koledzy z pokoju byli w polskiej dzielnicy, raczysz sie zlotym kurem, w TJ Maxie sa promocje, kupujesz narciarskie spodnie Sephia za 80 $ ( w Polsce, jesli beda - ok 700 PLN ),

- nie chcesz sie bujac swoim autkiem?? chcesz isc na calosc?? nie, za drogo, bierzesz Lexusa RX, 100 $ za dzien ( Polska - zlota karta kredytowa, zlote buty , zlote klamki... - samochod warty ponad 150000 PLN), jestes na plazy w Atlantic City, kite surfing, zimny Millerek, ladna Brazylijka, wracasz...

- verte...

Okej, powiesz, blichtr, tani szpan, plastikowe pieniadze, bla,bla, bla.

Powodzenia w realizacji tego w naszym pieknym, kaczym kraju!!

Chocby dla tych chwil - warto...

Napisano

ja tam na worka pojade drugi raz w przyszlym roku, madry polak po szkodzie to prawda dlatego wiekszosc spraw ktore mozna samemu zalatwiac zalatwie sama 8) a jesli chodzi o to dlaczego pojade ponownie... to nie dla pieniedzy czy innych materialnych spraw chociaz zaznaczam ze w zyciu nie zrobilabym w Polsce takich zakupow jakie zrobilam w Stanach po przepracowaniu 4 miesiecy a i do domu sporo gotowki przywiozło sie

pobyt w stanach sprawil ze poznalam swietnych ludzi z roznych czesci swiata - ktos powie to mozna gdziekolwiek pojechac ...

ale to ze chce sie wracac sprawia miejsce gdzie sie było to co się przeżyło i ludzie tam poznani :smt041

inna sprawa moje pierwsze dni w Stanach to wygladaly tak ze sie zastanawialam co ja narobilam :hmmm: i co mnie naszlo :hmmm: poniewaz trafilam do miejsca praktycznie zabitego dechami dla kogos kto kocha miasto, co prawda raj dla turystow - jeden z narodowych parkow, gory, jeziora, wodospady i nic tylko szlaki dla których by braklo zycia żeby wszystkie przejsc.... :shock: :shock: :shock:

i dzieki temu ja która nienawidziłam gor (ba nawet wejście na 3 pietro powodowalo u mnie zadyszke) pokochałam je :D , pozbylam się wielu lekow :arrow: i tutaj tez jakis sceptyk moglby powiedziec ale po co zaraz do stanow jechac :?: gory sa wszedzie, no tak to fakt ale to wlasnie tam przezylam to wszystko, dawniej dla mnie nie było do pomyslenia żeby isc 25 mil na jakis tam szczyty :shock: tylko po to żeby zobaczyc wschod czy zachod słońca, spędzić noce na niejednym szczycie majac do towarzystwa tylko przyrode, nocne wyprawy w gory, wspinaczki po pionowych skalach bez zabezpieczen, :shock: no ale po co tam wracac skoro już się tam było :?: Po prostu pokochałam to miejsce i dlatego chce tam wrócić a stamtąd zawsze można pojechac gdzies indziej zobaczyc wiekszy kawalek stanow.. 8)

i tak jak poprzednik wspomniał ile razy tak się robilo ze z pracy wracałyśmy kolo polnocy, troche człowiek się ogarnął i ruszal w droge majac nastepne 2 dni wolnego 8) , wszystko pelen spontan to wielki kanion ,to jakies miasto, to wizyta w rodzinnym domu znajomego meksykanina ( w zyciu bym nie przypuszczala ze ludzi potrafia być tak gościnni) lub po prostu nie wazne gdzie byle przed siebie w celu zobaczenia jak najwięcej… w koncu swiat do nas nalezy :lol:

co z tego ze większość czasu spędziłam wśród gor które pokochałam dla kogos to moze byc nic dla mnie wiele ;) nigdy nie przupuszczalam ze widok jakis tam gor może tak na mnie wpływać, ze tak będę za nimi tesknic, zadnego dnia wolnego nie zmarnowałam i jeśli mialam jechac do stanow tylko po to żeby się przekonac jak wiele tracilam prowadzac bierny tryb zycia to warto było i dlatego wroce bo obiecalam to sobie ze musze przejsc jescze wiele szlakow ktore warte sa wszytskich sil a ponziej zabiore sie za to co mam blizej pod reką 8)

2007 California :D

Napisano
Gap'a w usa i w polsce

Tak sie wtrace w Polsce nie ma GAP'a :lol:

nie wtrącaj sie jak nie masz racji, w polsce nie ma Gap'a... jedż do miasta to zobaczysz...

Napisano
Z własnego doświadczenia po tym poscie spodziewam się bluzg
no i chlopcze, co by tu napisac...

A nie mówiłem... :roll:

--------------------------------

Swoją drogą zastanawiam się skąd bierzesz inspiracje jeśli chodzi o dobór ubioru?:shock:

nowy model adidasa - 60 $ ( Polska - 400 PLN ),  

jakis Calvin Klein w 21st Century - 30 $ ( Polska - 280-350 PLN )

narciarskie spodnie Sephia za 80 $ ( w Polsce, jesli beda - ok 700 PLN )

zlote buty

Powodzenia w realizacji tego w naszym pieknym, kaczym kraju!!

No sory ale większość polonii amerykanskiej głosowala wlasnie na niego. Poza tym pan Bush chyba nie jest o wiele lepszy.

PS. Podobala mi sie wypowiedź ju_ulka. Naprawdę ciekawa.

Napisano
PS. Podobala mi sie wypowiedź ju_ulka. Naprawdę ciekawa.

ciekawa czy nieciekawa (mam nadzieje ze to bylo bez ironii) przedstawilam swoje odczucia i tyle 8)

dla mnie tam Stany nigdy nie byly rajem samym w sobie

ale staly sie miejscem do ktorego z checia wroce :lol:

-----------------------------

8) 2007 ---> California 8)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...