elfica Napisano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2004 Witam wszystkich:) Mam pewien problem,moze ktos mial podobna sytuacje? otoz jestem w trakcie wyrabiania paszportu z nowym nazwiskiem(po slubie w USA).Musze zlozyc podanie o zrejestrowanie zwiazku malzenskiego w USC w Polsce.Moj maz jest po rozwodzie,czy jest wymagane tlumaczenie aktu jego rozwodu na polski jezeli ja zmieniam nazwisko?To moje pierwsze malzenstwo.Dziekuje za odpowiedzi:)
Flame of Udun Napisano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2004 Witam wszystkich:)Mam pewien problem,moze ktos mial podobna sytuacje? otoz jestem w trakcie wyrabiania paszportu z nowym nazwiskiem(po slubie w USA).Musze zlozyc podanie o zrejestrowanie zwiazku malzenskiego w USC w Polsce.Moj maz jest po rozwodzie,czy jest wymagane tlumaczenie aktu jego rozwodu na polski jezeli ja zmieniam nazwisko?To moje pierwsze malzenstwo.Dziekuje za odpowiedzi:) Nie - wkoncu on nie zmienia nazwiska tylko Ty... F
elfica Napisano 17 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2004 dzieki:) wlasnie tak myslalam,ale tez sie upewnilam dzwoniac do konsulatu polskiego(dodzwonic sie tam graniczy z cudem) byloby wymagane jezeli moj maz bylby obywatelem polskim ,musialabym pisac podanie do sadu o uznanie rozwodu. pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.