Spider22 Napisano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2007 Czy ten czek moge zrealizować od razu czy mudze go oddawać w inkaso? Czek federalny zrealizowałem odrazu w PKO płacąc ok 30zł Dziękuje za info pozdrawiam.
izabela-karabela Napisano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2007 czek stanowy jest realizowany na takich samych zasadach jak czek federalny. czeki zagraniczne realizowane w polskich bankach sa oddawane w incaso wtedy gdy bank nie jest pewny co do autentycznosci czeku, czyli jesli jest to czek z jakiejs firmy (np od twojego pracodawcy). wtedy realizacja trwa 1-3miesiecy i pobierana jest oplata przewaznie 1% sumy czeku + niektore banki jeszcze maja oplate taka gwarancje ze w razie czego jakby bank zagraniczny pobral jakas oplate przy realizacji czeku (np.PKO BP a czego nie ma w PKO SA).- to tak na przyszlosc:) wiec wydaje mi sie ze czek federalny i stanowy nie powinny byc brane w incaso gdyz urzedy te sa wiarygodne. niestety co do tych dwoch czekow nie mam pewnosci czy biora je w incaso gdzyz ja realizowalam je w usa. ale skoro piszesz ze federalny zrealizowali Ci od reki to i stanowy tez powinni od razu:)
Maxim Napisano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2007 Nie znam banku w którym czeki stanowe skupują na miejscu. Jak ktoś zna taki bank niech się pochwali.
Darck Napisano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2007 Czyli jeśli dostałem zwrot podatku Federalnego, to jest szansa, że innym listem dostane zwrot stanowego?
cavscout Napisano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2007 Czyli jeśli dostałem zwrot podatku Federalnego, to jest szansa, że innym listem dostane zwrot stanowego? Oczywiscie, nie ma innej opcji.
sims Napisano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2007 Ode mnie w PKO BP zażądali sobie 30$ ze zwrotu 599$ to jest porażka.Czek można zrealizować przed upływem roku od dnia wystawienia prawda?
Marek Napisano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2007 http://www.zwrotpodatku.pl/usa_czek.php - koszt 30zł, realizacja w ciągu 5 dni roboczych
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.