Skocz do zawartości

HMS Host z biurem BTC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zapisałam sie na targi pracy w styczniu i sie zastanawiam jakie jest prawdopodobienstwo ze podpisze umowe i pojade do wybranego miejsca bo ten pracodawca oferuje rozne lokalizacje, Czy ktos mial podobna sytuacje? Ja bym chciala jechac do Chicago. pozdro

Napisano

to bij sie gosiu o to zeby byc na otwarciu tych targow (zreszta beda ich pewnie 2-3 edycje w tym roku) pozniej zostaja juz tylko niedobitki, a jezeli jedziesz z btc to oni wspolpracuja z ciee, zawsze jak ci sie cos nie spodoba na targach mozesz wybrac direct'a, po prostu nie daj sobie wcisnac jakiejs kiszki

pozdrawiam!

Napisano

Czesc, to ja Wam odpowiem dlaczego wybrałem HMS host.

Przedewszystkim lokalizacje! W dużych miastach, łatwiej jest o drugą pracę. Wiem że szukanie sobie drugiej pracy na początku to może bez sensu. Ale ja chcę jak najszybciej, odpracować koszty programu, u dwóch pracodawców, a po tym okresie, będzie "chill-out" praca po 8 godzin dziennie.

W San Diego (o które będe walczył) perpektywy dobrze płatnej dorywczej pracy są rewelacyjne.

To nie jest Yellowstone, czy jakiś Bass-Lake, gdzie możesz co najwyżej dorobić zbierając śmieci które porozrzucały szopy, albo niedzwiedzie :)

A stawki 7.5$, za godzinę, to minimum, które zależy od lokalizacji.. jeśli wybierzesz np. San Diego, albo NY, w których życie jest dość drogie będziesz mieć automatycznie większe zarobki.

• 3 tygodnie później...
Napisano
to może naiwne pytanie ale czy stawka oferowana w HMS host 7,50$/h to jest na ręke?

obawiam się że tak.. (chociaż nie jestem pewien) Ale w końcu nic straconego, odciagne je sobie jak wróce do polski.

P.S. okazało się że 7,5 to rzeczywiście min. zarobki :) .. ale cóż, obowiązują Wszedzie, oprócz Hawajów (8,5$)

Nie będe zbyt wiele zdradzał, już raz napisałem na tym forum że jade do SanDiego, i prawie wszyscy podążyli moim krokiem :wink:

,ale trzeba mieć szczęście i załapać się do "lokalu" gdzie dostaje się tipy (jest taki jeden), oczywiscie nie sa to typowe kelnerskie tipy tylko takie do słoika. Ale moja znajoma która była w SD, powiedziała że dziennie napiwki wynosiły ok 20$ na łebka (pracuje się tam głównie w parach). Czyli prawie 3 godzinne zarobki leżąc na plaży :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...