bosman77 Napisano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2007 Witam, Może ktoś z forumowiczów może mi polecić dobrą i w miarę tanią szkołe w Chicago, która oferuje nauke angielskiego dla obcokrajowców. Szukam szkoły w cenie do 100$ za 20 -25 h nauki tygodniowo. Najchetniej skorzystałbym z usług szkoły ktora podobnie jak np. Bell School z NYC pomaga studentom w znalezieniu taniego zakwaterowania. Interesuje mnie wyłacznie szkoła z Chicago. Za wszelką pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam, Bosman :roll:
delta88 Napisano 21 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2007 Czy chodzi jedynie o naukę, czy myślisz o zmianie wizy (na. na studencką)..? Czy myslisz o zajęciach w wymiarze kilku godzin tygodniowo, czy tez chcesz uczęszczac codziennie..? Wreszcie, czy chcesz płacić, czy tez chodzić tam za darmochę? Kazda opcja- inne rozwiązanie! A mozliowści jest sporo!! Co do samej szkoły- bedąc na turystycznej chodziłem przez kilka miesięcy za darmoche do lakeview center (jak by filia Truman Collage)http://www.trumancollege.cc/adulted/ae_lvlc.php Sami obcokrajowcy (w tym zadnego Polaka), fajna atmosfera i do tego bezpłatnie.. Pozdr! Delta88
bosman77 Napisano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Napisano 22 Lutego 2007 Dzieki za odp. Interesuje mnie szkoła, która załatwia zamianę wizy turystycznej na studencką, czyli za pewnie płatną - w cenie do 80 - 90 $ za tydz. nauki (min. 18 godz. lekcyjnych tygodniowo). Szukam szkoły, która pomaga swoim studentom w znalezieniu zakwaterowania (dormitorium) w Chicago. Za wszelkie informacje z góry dziękuję. :roll:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.