puma01 Napisano 16 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2007 Hej! W tym roku jade na opcję job hunting.Proszę wszystkie osoby ktore byly lub jada na ta opcje o swoje spostrzeżenia(bo nie ukrywam ,że troche mnie to przeraża)tzn: -jak w ambasadzie(czy nie ma rpoblemu) -czy mieli wczesniej zalatwiona prace,czy szukali dopiero w usa -jaki adres napisac na bagażu i na drukU ktory sie wypełnia w samolocie -czy ktos byl i nie znalazl pracy itp. Dzieki z gory
luk888 Napisano 16 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2007 ehh za moich wyjazdow nie bylo tej opcji. Dla mnie pomysl super jak znasz jezyk, przynajmniej widzisz co bierzesz i nie ma rozczarowania po bajkach oszustow typu ytp. Na pewno znajdziesz cos ciekawego tylko nie lec tam gdzie worki masowo wysylaja
bumtarara Napisano 16 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2007 w zeszlym roku moja dziewczyna jechala z taka opcja w sumie w ambasadzie nie bylo zadnych problemow prace znalazla na miejscu w kilka dni byl to jej 2 wyjazd wiec raczej bez stresu
smieechoo Napisano 16 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2007 Witam, jesli masz kogos znajomego w USA, to mozesz podac adres bagazu do niego, a jesli nie, to rowniez nie powinno byc problemow z jego ewentualnym odbiorem w przypadku zagubienia - rok temu Air France zgubila moj bagaz i dzwonilem, zeby wyslali pod adres inny niz byl na drukach - bezproblemowo... Jesli beda w ambasadzie pytali o cokolwiek, to po prostu powiedz, ze masz znajomych w Stanach, lub jesli juz byles, ze wracasz w stare miejsce - bezproblemowo... Bedziesz mial DS'a i SSN, wiec z praca nie powinno byc problemu, szczegolnie jesli wyjedziesz na przelomie maja i czerwca. Opcja dobra, bo nawet jesli zrezygnujesz z pracy, ktora pozniej podasz w SEVIS'ie, to nie sadze, zeby pracodawca Cie do niego zglaszal - nie czynil zadnych przygotowan do zatrudnienia Ciebie (job offer, itd.). Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.