Skocz do zawartości

pociągiem z Chicago do Montany

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do mojego miejsca pracy w Glacier Park w Montanie

http://skocz.pl/dnmm

planuje dostac sie pociagiem z Chicago (dla oszczednosci pieniedzy za bilet lotniczy)

Czy w sieci istnieje rezerwacja on-line, na ktorej sprawdzilbym rowniez cene oraz trase?

Czy ktos z Was jechal juz na tak dlugiej trasie pociagiem? Czy jest w ogole sens? Podobno podroz trwa 30h

Napisano

amtrak.com - tam znajdziesz wszystkie informacje. Twoja linia to Empire Builder. Z tego, co pamiętam, to będziesz musiał wysiąść w East Glacier Park. Kiedyś planowałem podróż Amtrakiem Chicago - Seattle, ale z braku czasu nie wypaliła. Jak dla mnie taka podróż ma sens, ponieważ zobaczysz kawałek kraju. Amtrak oferował także wagon widokowy. Weź ze sobą jedzenie. Amtrak serwuje drogi junk food.

Napisano

A jak sam pociag? - czy do sie w nim przezyc 30h? Czy dostajesz kabine i wlasne lozko czy jestes skazany na siedzenie?

Czy te pociagai kursuje raz na dzien? Mnie wyszukal polaczenie o 14 (wyjazd) co moze sprawic problem, gdyz nie zdaze z lotniska. Czy bede w ten sposob skazany na nocowanie na dworcu?

Napisano

Kolej nie jest zbyt rozpieszczana w usa, więc nie ma wielu połączeń. Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że pociągi zawsze są spóźnione. Znajomi raz czekali 3 godziny. Może Ci się poszczęści i zdążysz? :)

Siedzenia są wygodniejsze niż w samolocie i jest o wiele więcej miejsca. Można je odgiąć pod większym kątem i mają podnóżki. Jeśli nie będziesz miał ze sobą, to weź koc i poduszkę z samolotu.

Osobne łóżka są chyba tylko w klasie biznes. W wagonie sypialnym nigdy nie byłem, więc niestety nic Ci nie powiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...