Duszek Napisano 21 Marca 2007 Zgłoś Napisano 21 Marca 2007 Chciałem się zapytać: ile wynoszą dodatkowe opłaty za mieszkanie w usa. Chodzi mi o opłaty z cyklu (światło, woda, gaz itp) za wynajęcie mieszkania w usa. Porównując ceny mieszkania kilka miesięcy w wynajętym mieszkaniu, a kilka miesięcy w jakimś hotelu wychodzi to taniej tylko teraz nie wiem czy nie ma w tym jakiegoś haczyka? Że np. pisze że wynajęcie mieszkania kosztuje 1000$/miesiąc - a dopiero później sie okaze ze do tego trzeba dodać opłate za to i za tamto i jeszcze za jakies inne rzeczy tak, że w końcu wyjdzie drugie tyle - czy się myle? I jeszcze jakby ktoś w ogole mogł napisać jak sie zabrać do wynajmowania mieszkania tak dla kogoś kto nigdy takiego czegoś nie robił to byłoby bardzo fajnie.
izabela-karabela Napisano 21 Marca 2007 Zgłoś Napisano 21 Marca 2007 czesc Duszku ja wynajmowalam mieszkanie razem ze znajomymi w 5 osob i te dodatkowe oplaty o ktorych pisales wynosily nas 50$/ miesiac. swialo, woda... nie sa drogie w usa wiec o to nei musisz sie martwic. przy wynajmowaniu mieszkania musisz sie dokladnie wypytac, bo z tymi oplatami roznie bywa, zalezy od wlascicieli. 2 lata temu nie placilismy nic dodatkowo, a rok temu placilismy 50$ do podzialu na 5 osob. jesli chodzi o szukanie mieszkania.... sa pewne strony internetowe na ktorych sa ogloszenia wynajmu mieszkan w poszczegolnych stanach, ale adresow tych stron nie pamietam, poszukaj na forum, wydaje mi sie ze jush byl podobny watek w moim przypadku, dostalam przydzial pokoju w tzw. dormie od pracodawcy ale warunki byly tragiczne. dlatego z poznanymi w usa znajomymi zaczelismy szukac czegos innego na miejscu. zglosilismy sie do miejscowej agencji wynajmu mieszkan i na drugi dzien jush sie wprowadzilismy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.