Chicken Napisano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2007 hej Mam pytanko odnosnie odprawy celnej na lotnisku w Gdansku. W tym roku CCUSA wprowadzilo wybor lotnisk z ktorych mozna wylatywac do USA i chcialem zaciagnac opinii na temat celnikow w Gdansku i Wawie:) dzieki z gory za info
moneeca Napisano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2007 Napisz co konkretnie chcialbys wiedziec
Chicken Napisano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2007 Co do konkretnych informacji na temat celnikow to chodzi mi o te standardowe;) Czy czepiaja sie ludzi wracajacych z elektronika itp. Ze znajomymi chcemy przywiezc laptopy dla siebie i jak sie uda to jeszcze po jednym na sprzedaz. Dlatego chce sie dowiedziec czy w Gdansku celnicy sa skrupulatni w swojej pracy czy moze bardziej przyjaznie dla nas ja olewaja?
moneeca Napisano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2007 Z moich doswiadczen wynika, ze w Gdansku sa skrupulatniejsci, niz w Wawie. ALE! Pamietaj, ze jesli pouzywasz troche ten sprzet w USA i pudelko + gwarancje schowasz do bagazu glownego, to clo Cie najpewniej ominie
empirer Napisano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2007 Zgadzam sie z poprzedniczka. Nie wolno sie tak lekac celnikow z Gdanska. Z pewnoscia jakies dwa laptopy nie powinny stanowic problemu. Lek to podstawowy czynnik ograniczajacy nasze dzialania i nie mozemy dac sie mu zniewolic. Pozdrawiam i zycze milych wakacji w USA
gabrielangel Napisano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2007 takze zgadzam sie z przedmowcami - w gdansku we wrzesniu i pazdzierniku jak wygladasz mlodo to odrazu prosza cie z bagazem do siebie. pozdr.
thewiz Napisano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2007 Mnie tylko raz w zyciu zaczepili o laptopa i bylo to wlasnie w Gdansku. Laptop byl kupiony ponad rok wczesniej, a i tak kazali sie tlumaczyc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.