valrus Napisano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2007 Witam! Czy osoba niepelnoletnia (17 l.) z Polski moze w UK zalozyc konto w banku? Czy moze rowniez dostac vise do tego konta (umozliwiajaca platnosc przez internet) ? Jezeli tak to w ktorym banku ? (ktory jest najlepszy?). Ile kosztowalyby wtedy przelewy z Polski do UK? Jak jest z internetowa obsluga konta? Dzieki za informacje!
GAZDA Napisano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2007 chodzi ci o karte kredytową? czy internet banking? koszty zależą od banku. ja płace jakieś 50p ale w polsce odejmują mi jeszcze chyba 8 zł w pko bp...
emi82 Napisano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2007 Najmniej problemowy jet Lyods, nie polecam HSBC.... powodzenia 8)
noki Napisano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2007 Polecam Lyods TSB, zazwyczaj wydaje karty z możliwością płacenia przez internet oraz bankowość internetową bez dodatkowych opłat na basic account. W innych bankach tzn Barclays i HSBC trzeba upgrade'ować konto co wiąże się z dodatkowymi prowizjami. Przelew walutowy kosztuje 21 funtów w każdym z banków niezależnie od kwoty, mam na myśli przelew do polskiego banku na konto walutowe. Innych opcji nie sprawdzałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.