martitausa392 Napisano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2007 zaczelam przegladac forumi troche sie zmartwilam gdyz wasze programy sa strasznie drogie a moj ma mnie wyniesc jedynie 2800zl a mam jechac z www.campamerica.pl czy to nie jest jakas sciema?????? mam zamiar zaliczyc sobie taki wyjazd jako praktyki gdyz studiuje na kierunku turystyka i rekreacja czy ktos mial moze jakis problem z uznaniem takiej praktyki na uczelni????????
Mingan Napisano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2007 jedziesz na work and travel czy na campa? to cena z biletem lotniczym? jak tak i jest to WAT to [beeep]iście tanio , bilet lotniczy to minimum 1700zł
martitausa392 Napisano 13 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2007 to jest cena całkowita dlatego ze ja nie place za bilet lotniczy tylko pracodawca ja jeszcze nie dostalam pracy ale ubiegam sie o prace w resorcie lub jako campower gdyz chce to zaliczyc jako praktyki moze dodam ze ja tu nie zarobie duzo dostane jedynie kieszonkowe za 12 tygodni ktore powinno zwroci mi kase za program i moze jeszcze zostanie z 1000zl na male zakupy nikt nie jechal z ta firma???? tyle sie naczytalam ze jest tylu oszustow a ja juz wplacilam dwie raty
studentx Napisano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2007 Cena jak na campa normalna.Tyle zwykle kosztuja te wyjazdy.(okolo2500zl juz z biletem),a tak tanio jest dlatego ze pracodawcy oplaca sie zaplacic przelot i reszte zalatwien....bo pracujesz dla niego 12 tygodni po 40h/tydz i dostajesz za ten okres wynagrodzenie ok.1300-1500$....Jak ktos chce pracowac charytatywnie to śmiało. - wychodzi jakies 3$/h.
Pyra Napisano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2007 witam,ja tez jade z campamerica,duzo znajomych z nimi bylo i sa bardzo zadowoleni,jezeli brac pdo uwage to ze jet oplacone jedzenie,spanie i przelot a oplata tylko 2800zl to nie jest tak zle,ja jade na resort na trzy miesiace,potem zostaje jeszcze na 2 tyg. i dostane 2000$-jest to malo ale jak na pierwszy raz oki. Wszystko zalezy od miejsca gdzie pracujesz. Moj kolega,ktory leci do New Yorku ma super pracodawce i nei dostaje sumy gwarantowanej tylko 8$/h a za nadgodzniny 11$/h-tylko ze on byl na targach i znalazl nalepszego z mozliwych pracodawcow, a mi si enie chcialo i bede pracowal za 5$/h!Tak to wyglada. DZwonielm do mojej szefowej do usa i wydaje sie ok,wiec teraz pozostaje tylko czekac z niecierpliwoscia. JEZELI jedziesz tam po kase to pomyliles programy i kraj,pozdr
studentx Napisano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2007 witam,ja tez jade z campamerica,duzo znajomych z nimi bylo i sa bardzo zadowoleni,jezeli brac pdo uwage to ze jet oplacone jedzenie,spanie i przelot a oplata tylko 2800zl to nie jest tak zle,ja jade na resort na trzy miesiace,potem zostaje jeszcze na 2 tyg. i dostane 2000$-jest to malo ale jak na pierwszy raz oki. Wszystko zalezy od miejsca gdzie pracujesz. Moj kolega,ktory leci do New Yorku ma super pracodawce i nei dostaje sumy gwarantowanej tylko 8$/h a za nadgodzniny 11$/h-tylko ze on byl na targach i znalazl nalepszego z mozliwych pracodawcow, a mi si enie chcialo i bede pracowal za 5$/h!Tak to wyglada. DZwonielm do mojej szefowej do usa i wydaje sie ok,wiec teraz pozostaje tylko czekac z niecierpliwoscia. JEZELI jedziesz tam po kase to pomyliles programy i kraj,pozdr Można jechać i po kase i pozwiedzać.Mam wielu znajomych,którzy dobrze zarobili w stanach i pojezdzili tez. A że niektórzy jadą pracowac za darmo, zeby tylko pozwiedzac no to juz kwestia prywatna.:twisted:
martitausa392 Napisano 13 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2007 mi zalezy tylko na tym aby nauczyc sie tam jezyka zobaczyc kraj i zrobic jakies male zakupy nie licze na duza kase jezeli bym chciala zarobic to bym pojechala do anglii lub do irlandii a czy ktos z was mial zaliczone praktyki na takim wyjezdzie??????
CisseK Napisano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2007 ja lecac w 2005 z CampAmerica... zaplacilem kilka stowek wiecej... ale minelo juz 2 latka... wiec norma... sadze ze jadac do USA pierwszy raz... wybor Camp'u jest ok... fakt harujesz za nic po 12h jak i nie wiecej(nie na kazdym Campie musi tak byc )... ale przynajmniej chleb z woda i prycze masz za free... jak na pierwszy lot do USA... polecam...
martitausa392 Napisano 13 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2007 a moze ktos sie orientuje czy odbeda sie jeszcze jakies targi z pracodawcami bo cos czuje ze jak sama sie za to nie wezme to nie dostane miejsca??
Piotr Witkowski Napisano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2007 Różnica polega na tym ze CampAmerica i Work & Travel to dwa różne programy. Ty jedziesz na Campa wiec glownym celem twego wyjazdu nie bedzie zarobienie pieniedzy a jedynie zapozananie sie jako tako z kultura amerykanska.Bedziesz przydzielona do konkretnego obozu , z ktorego nie masz mozliwosci wyjazdu jezeli juz zawarlas z nimi umowe. Stanow tak naprawde nie zobaczysz jako iz obozy te sa w zasadzie zlokalizowane "na lonie natury" wiec z dala od wielkich osrodkow miejskich. Nie placisz za utrzymanie i zakwaterowanie, za to musisz niejako za darmo dla nich pracowac. Work & Travel to juz zupelnie inna bajka. Tutaj mozesz cieszyc sie prawdziwa wolnoscia:) dostajesz umowe o prace i to nie w jakims obozie tylko np w restayracji, osrodku wczasowym, hotelu, w malym badz duzym miescie.Nikt cie nie ogranicza. Mozesz podjac dodatkowa prace jezeli tylko takowa znajdziesz i wystarczy ci sily i czasu. Po za tym mimo ze program jest drozszy, to daje mozliwosc zarobienia jakichcs sensownych pieniedzy:)Tu musisz sama troszczyc sie o zakwaterowanie, wyzywienie ale dzieki temu daje to dodatkowa satysfakcje.:)pozdrawiam i milych wakacji:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.