Dynamo Napisano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2007 Co wy o tym myślicie: Ja tak myslałem o tych podatkach i doszłem do wniosku, że chyba lepiej jest, żeby pracodawca odciągnął tam w Stanach wszystkie podatki ( SS, Medicare i inne których nie trzeba płacić), bo potem i tak dostanie się zwrot, a jak się będzie płacić podatek w polskim US, to będzie można to odliczyć. Czyli ja myślę w ten sposób: że w Polsce jest podatek 19%, no to lepiej jest zapłacić w USA np. 17% niż 10%. Wtedy trzeba będzie w Polsce zapłacić 2% i wystarać się o zwrot części z tych 17%. A jak pracodawca nie odciągnie tych wszystich Medicare i innych, no to wtedy trzeba będzie zapłacic więcej w Polsce. Co wy o tym myślicie?
DZaK Napisano 20 Maja 2007 Zgłoś Napisano 20 Maja 2007 a ja mysle ze jak mozesz to staraj sie nie placic w USA podatku, po 1 lepiej miec kase od razu, po2 nie masz pewnosci czy dostaniesz na bank zwrot, po 3 zaplacisz prowizje od zwrocnej kasy, po 4 ja sie nie rozliczalem za USA w Polsce, tylko z USA moje podatki zabralem Pozdrawiam i udanego zwrotu DZaK
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.