Skocz do zawartości

Kilka pytań odnośnie podróży samolotem i pobytu w USA

kropek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a jak to jest z ladowarkami do komorek? na mojej widze taki napis "Type: ACP-7E. Input: 230V~/ 50Hz/ 21mA/ 4,8VA. Output: 3,7V=/ 355mA/ 1,3VA." nic mi to nie mowi :/ czy taka ladowarka bedzie chodzic przy uzyciu zwyklej przejsciowki czy w ogole nie ma co jej brac do usa?

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
a jak to jest z ladowarkami do komorek? na mojej widze taki napis "Type: ACP-7E. Input: 230V~/ 50Hz/ 21mA/ 4,8VA. Output: 3,7V=/ 355mA/ 1,3VA." nic mi to nie mowi :/ czy taka ladowarka bedzie chodzic przy uzyciu zwyklej przejsciowki czy w ogole nie ma co jej brac do usa?

tak ale powoli (ładowanie będzie trwało wolniej)

Gość jaolas
Napisano

A właśnie, jak będzie działał discman podłączony "pod prąd" ładowarką? Wolniej? To znaczy nie da się słuchać muzyki?

Napisano

a co ma na tabliczce znamionowej napisane? 230V , 240V, 100V , 100V 50Hz, 100V 60Hz ??

jeśli:

100-240V - tak

240V - sam nie wiem, raczej nie

100v- na bank

Gość jaolas
Napisano

Na tabliczce ma:

DC Batt.: 2x1.5V

DC Ext.: 4,5V ----600mA

a na ładowarce z kolei, która do niego jest dołączona:

INPUT 230-240V ~50Hz 70mA

OUTPUT: 4,5V---600mA

Napisano

możesz mieć problemy - jak podłączysz do prądu to on ładuje akumulatorki czy działa jak każde inne urządzenie np lampka? :) myślę że może się zachowywać tak jakby miał wiecznie słabą baterię..

czy przy końcówce (wtyczce) jest też coś napisanego czy to jest sama końcówka?

Gość jaolas
Napisano

Na początku: dziękuję za pomoc i zainteresowanie:)

On działa z ładowarką wtedy, gdy nie ma włożonych baterii, czyli jak normalne urządzenie z wtyczką.

na discmanie przy wtyczce jest tylko napis 4,5V.

W sumie to działa myślę jak lampka na przykład-Bo ta ładowarka <może to złe słowo>umożliwia mu działanie bez baterii za to dzięki poborowi prądu z kontaktu i ma napisane AC/DC Adaptor. I tyle...

Wolałabym nie być skazana na bateryjki, bo na dłuższą metę to kosztowne:))

Napisano

to niestety: akumulatorki + ładowarka kupiona w stanach, albo w Polsce ale wspierająca 100V

Gość jaolas
Napisano

Dziękuję za informacje!

Ech... jestem podwójnie zła, bo specjalnie kupiłam discmana na wyjazd:P

No ale nic, stało się, więc nie ma co o tym mysleć:)

Ale komórkę naładuję? :)

Napisano

Hej, jeżeli chcecie aby wasze urządzenia w USA działały poprawnie to musicie zakupić sobie !przetwornice! żadne przejściówki, jeżeli nie macie urzadzenia na 110V! Bo przejściówka to tylko przejście z wtyczki polskiej na wtyczke amerykańską bez jakiekolwiek zmiany w napięciu/natężeniu.

Np. coś takiego :-) :

http://allegro.pl/item194588322_transforma...ocy_150va_.html

i wszystko będzię działało bez problemowo [max moc urzadzenia to 150W w tym przypadku]

pozdrawiam i udanych hollliday zycze :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...