gabrielangel Napisano 10 Maja 2007 Zgłoś Napisano 10 Maja 2007 2,63 $ / h :shock: ponoc napiwki maja wyrównac do ponad 10 $ strasznie to wygląda, ale jest to norma, przeważnie stawka godzinowa kelnerów waha się w pobliżu 3$, ale napiwki robią swoje to zalezy - w WA minimanlna stawka to teraz kolo 8$ (7.93 chyba) i tyle dostaja tez kelnerzy + napiwki oczywiscie. pozdro.
kalami Napisano 10 Maja 2007 Zgłoś Napisano 10 Maja 2007 "tylko lepiej będzie się miło rozczarować niż gorzko rozczarować"...Rozczarować jest słowem pejoratywnym więc powinno być raczej " zaskoczyć". Wybacz Duszku tą poprawkę
filolog22 Napisano 11 Maja 2007 Zgłoś Napisano 11 Maja 2007 A po co komu, kto ile zarobi. Ja mam niby te 7.5 na godzinne ale to na miejscu sie okaze co i jak dokladnie. A ile zarobie to sie zobaczy i policzy na koncu. Mam tylko nadzieje, ze program sie zwroci, a jezeli zarobie duzo wiecej to jeszcze lepiej ( lepiej nie nastawiać sie na gory zlota, bo pozniej moze sie okazac lipa). Mam tylko nadzieje ze bede mial niezle wakacje
Rademedes Napisano 12 Maja 2007 Zgłoś Napisano 12 Maja 2007 ale 800/40h czy 800/80h a może więcej?piszcie ile godzin potrzebowaliście na zarobienie danej kasy Jasne 24h/na dobe haha :-) a tak na powaznie to okolo 60h trudno podac dokladnie bo to nie bylo rozliczane godzinowo. W kazdym razie przy pracy powyzej 80h mozna bylo zarobic kolejne 400, ale zycie prywatne tez trzeba miec :-) Osobiscie uwazam ze lepiej zarobic jest mniej a pracowac w milym towarzystwie. Zla atmosfera w pracy sprawia ze czlowiek pracuje 2h a czuje sie jakby juz 6h tam byl Pracy powinno sie szukac piszac bezposrednie listy do firm, a nie szukac po bazach WAT bo student to najtansza sila robota w USA. Co do pracy kelnerow i osob sprzatajacych stoliki to w ruchliwych restauracjach mozna za 6h pracy wyciagnac 200-300$, ale ten kto nie pracowal to nie wie jak bardzo trzeba sie nabiegac przy tej pracy. Niestety nie sa to pieniadze gwarantowane, sa dni gdzie zarabia sie bardzo malo, ale to i tak daje niezla srednia
maG_xx Napisano 15 Maja 2007 Zgłoś Napisano 15 Maja 2007 Ja jadę z kumplem do fabryki plastiku , 10$ h 12 h dziennie , over time po przepracowaniu 40 h
Mingan Napisano 15 Maja 2007 Zgłoś Napisano 15 Maja 2007 pochwalę się chodź nie mam jeszcze wizy kelner 7.25$/h Honolulu
Eveleve Napisano 15 Maja 2007 Zgłoś Napisano 15 Maja 2007 Oj te 'mani, mani'.... Temat numer jeden przez pierwsze miesiące work & travel ;-P Ja w tym roku liczę na jakąś lepszą fuchę niż w ubiegłym (tj. pracowałam w Information Booth w kasynie....) choć płacili 10$ za godzinę, a w tym roku ponoć daliby mi jeszcze więcej....ale już mi się nie chce bla bla bla 8h a często więcej godzin na dobę...W tym roku chcę coś simple & easy i dużo czasu na melanżowanie... :-))))
djsimo Napisano 17 Maja 2007 Zgłoś Napisano 17 Maja 2007 a ja mam 8$/h 12$/nadgodziny na alasce a inni jak tam ze swoimi zarobkami, ile wy dostaniecie za godz pracy? pzdr
steel33333 Napisano 18 Maja 2007 Zgłoś Napisano 18 Maja 2007 djsimo Ja tez jade na alaskę, ale do Naknek. Stawkę mam 7.15/h, a nadgodziny 10,75/h. To Twoja pierwsza praca na Alasce czy masz już doświadczenie, że dają Ci 8/h ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.