Skocz do zawartości

stawki za 1h. kto ile?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

taaa już mnie wnerwia te czcze gadanie o opłacalności, w UK Polacy zarabiają po 5-6 funtów, mnożąc to przez 5,5 wychodzi prawie tyle samo co w USA, fakt że bilet drogi i sam program, ale ile ciekawych miejsc i przy szczęściu, brak naszych rodaków co o byle gówno podrzucają świnie.

Napisano

ja bym robił to samo!! oni mają z nas tanią siłę roboczą, ale wolę to niż w PL za 5, 50 zł na godzinę,tam przyjemniej język podszkolę i zobaczę co nieco.

Napisano
djsimo

Ja tez jade na alaskę, ale do Naknek. Stawkę mam 7.15/h, a nadgodziny 10,75/h.

To Twoja pierwsza praca na Alasce czy masz już doświadczenie, że dają Ci 8/h ?

Lecę pierwszy raz wogóle na W&T, ale stawka w miare, chodź zobaczymy czy będzie taka dobra biorąc pod uwagę wysiłek w pracy... :-)

pozdrawiam

Napisano
To myslisz, ze po co jakis amerykanski przedsiebiorca zalatwia i cuduje przyjazdy studentow? Dla jaj? Moim zdaniem dla zysku.

Oczywiscie ze Amerykanie zatrudniaja studentow na program w&T bo maja z nich zysk przede wszystkim nasze wakacje trwaja dluzej, ponadto ten program nic ich nie kosztuje (zrodlo mi.in.strona fundacji Interexchange: http://www.interexchange.org/work-travel-u...oyer-faqs.html) wcale tez nie musza nic zalatwiac ani jak to okresliles cudowac, bo to wszystko robia za nich fundacje.

Napisano

Ja lece 3ci raz na W&T...rok temu dostalem chyba jedna z najlepszych prac mozliwych do zdobycia dla studentow w okolicy. Praca jako kelner w czyms a'la country club. Klub jest tylko dla czlonkow...maly ruch, a goscie to upper middle class i bogacze wiec pelna kulturka. W dodatku raz dziennie posilek dla calej zalogi, czyli wszystko czego nie zjedli goscie-jedza pracownicy! ...jak ja kocham ostrygi, homary i baraninke:))

Stawka gwarantowana 10$/h plus udzial w service fee plus napiwki od gosci. Bez napiwkow wychodzilo w 11-14$.

W dodatku zapowiada sie ze w tym roku znow to samo:D

Tak wiec zycze wszystkim rownie duzo szczescia i rownie przyjemnej pracy!! :)

Ps. 3 lata temu zaczynalem od pracy za 7$ w parku rozrywki, wiec nie zawsze bylo tak kolorowo.

Napisano
Po prostu nie maja chetnych do takiej pracy - nawet meksyki uciekaja.

Naprawde :shock: . Na jakim ty chlopie swiecie zyjesz?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...