monic@ Napisano 9 Maja 2007 Zgłoś Napisano 9 Maja 2007 Witam, W ostatnim czasie kurs dolara zanotowal gwaltowny spadek. Pamietam jak jeszcze jesienia kosztowal 3.30 a teraz juz tylko 2.70. Troche szkoda zmieniac teraz po takiej cenie.Czy myslicie, ze jeszcze spadnie bardziej, czy jest jakas szansa na jego wzrost? Pozdrawiam
t0d Napisano 9 Maja 2007 Zgłoś Napisano 9 Maja 2007 art z wczoraj: http://waluty.onet.pl/1531719,wiadomosci.html a jeśli chcesz więcej fachowej wiedzy: http://waluty.onet.pl/1409359,artykul.html
Maxim Napisano 9 Maja 2007 Zgłoś Napisano 9 Maja 2007 Ja stawiam że będzie rósł, potem się zatrzyma i spadnie, a potem znów pójdzie do góry i spadnie. :twisted: przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać
max321 Napisano 9 Maja 2007 Zgłoś Napisano 9 Maja 2007 To zle zakladasz, dolar moze sie ustabilizowac na jakis czas, ale w najblizszej przyszlosci poleci tylko w dol. USA finansuja iraq i afganistan z karty kredytowej, wiec nie ma szans na wzmocineie dolara. Jak zaczna sie wycofywac z iraqu, a to nastapi najszybcie za jakies 2-3 lata kiedy bedzie juz nowy prezydent i ogranicza wydatki wtedy jest szansa ze dolar powoli zacznie rosnac, albo przynajmniej ustabilizuje sie.
Rademedes Napisano 9 Maja 2007 Zgłoś Napisano 9 Maja 2007 Kurs mrozi krew w zylach, wiec trzeba zmienic strategie i zamiast gotowki przywozic sprzet elektroniczny na handel :-) A co do kursu to nie wyrokowalbym ze spadnie on juz duzo w dol. Potrwa na pewno kilka lat zanim ten kurs sie odbije w gore ale juz nie do poziomu z lezka w oku 4 zl. Mamy rozwoj gospodarczy, a w USA gospodarka ma sie srednio to wszystko wplywa na wysoki kurs zlotowki Chociaz zobaczcie kurs dolara spadl drastycznie a ceny paliw jak byly tak sa wysokie.
Maxim Napisano 9 Maja 2007 Zgłoś Napisano 9 Maja 2007 Monic@ ja bym zamieniał teraz, nie zakładaj że np za dwa tygodnie skoczy nagle na 3.0zł, bo tak można czekać i czekać, a złotówkami łatwiej zarządzać: wydać/zainwestować. No co ty Max ja to wyczytałem z tych wykresów i komentarzy fachowców. Dobry jestem, nie?
Mingan Napisano 9 Maja 2007 Zgłoś Napisano 9 Maja 2007 już samo wstrzymanie przez demokratów finansowania tarczy antyrakietowej spowodowało ,że kurs dolara się poprawił. Myślę podobnie jak poprzednicy ,że dopiero jak USA przestaną się wpieprzać w światową politykę jak robią to teraz to kurs dolara się poprawia , co pewnie się nie stanie Oj wyjazd do usa dla pieniędzy już dawno przestał być rentowny.
Brother_luk Napisano 12 Maja 2007 Zgłoś Napisano 12 Maja 2007 Rentowny to on nie jest tak jak kiedyś był.. Wszedzie tak naprawde można zarobic wszystko zalezy od twoich możliwosci.. I wykształcenia/język itp... Możecie być szcześliwi bo kurs dolara poszedl w gore jak wrocicie akurat spadnie :> Jakby patrzec na sam kurs to faktycznie sie nie oplaca pracowac.. Tylko dziwne dlaczego np niemcy jezdza do Usa i pracaja .. i sobie to cenią. Także nie mozna tutaj powiedziec że wyjazd do usa juz przestalbyc rentowny.. jeżeli chodzi o Wat tak ale jak jest z inna praca sam każdy wie :> Pozdrawiam ... Łukasz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.