Skocz do zawartości

Praca na myjni - Czy warto ??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!

Chciałbym poznac opinie na temat pracy na myjni,mile widziana wypowiedz osoby, ktora miała juz okazje sie tym zajmowac.

Jak to wyglada jesli chodzi o Nowy York?

Serdecznie wszystkich Pozdrawiam!! :):P:lol:;):)

Napisano

Mam kuzyna ktory pracowal w wakacje w myjni w Chicago(mieszka tam, jest obywatelem) zarabial 9-10$ na godzine plus napiwku ktore nie byly stale, zalezaly od chojnosci klientow-na dzien mogly wynosic nawet i 100 dolarow,najczesciej wynosily okolo 40 ale czesto bylo to tylko 20$.Ogolnie byl z pracy zadowolony.

Napisano

Czyli mowisz,ze ogolnie fajna sprawa?

To super.

A czy bylbys w stanie przyblizyc troche wiecej szczegolow na temat tej roboty??

Warunki przyjecia,godziny pracy,gdzie szukac takiej pracy itd.

Bede wdzieczny za kazdą wskazowke:))

Napisano

wiecej szczegolow...ciezko..odwiedzilem go tylko na tydzien bo mieszkalem w zupelnie innej czesci stanow...jesli jest praca-czyli przyjezdzaja samochody-to wieksza szansa na napiwki, bo jesli nie ma to dostajesz tylko ta pewna stawke godzinowa, nic nie robisz, ale napiwkow brak-to jasne. W pracy wymagaja od Ciebie dokladnosci w tym co robisz, wiec jesli z natury jestes drobiazgowy to bedziesz sie jarał kazdym najmniejszym zakatkiem fury zeby wszystko wyczyscic. A najlepszy sposob na ubieganie sie o ta prace to po prostu wziac ksiazke telefoniczna juz na miejscu, zobaczyc gdzie sa myjnie i jezdzic badz chodzic od jednej do nastepnej i jak najzwyklej...pytać.

• 5 miesięcy później...
Napisano

Nie wiem czy komuś sie to przyda, ale pracowałem miesiąc na myjni w Anglii. Napiwki i stawka rzeczywiście przyzwoite. Brak wymagań (nawet szkolenia specjalnego nie było). Mimo wszystko pracy nie polecam :/ Pracowałem w myjni ręcznej z 6 stanowiskami (karchery, gąbki, suszenie, itd.) Przeważnie "nowych biorą na gąbki :/ jeśli po tygodniu nie wysiądzie ci ręka, to znaczy że masz ją świetnie wytrenowaną :) Po 2 tygodniach Twoje dłonie wyglądają paskudnie (angielskie rękawiczki nie pomagały). Bardzo łatwo o przeziębienie, a po pracy człowiek ma ochotę tylko spać :) Każde skaleczenie, będzie sie pogarszać, a zaleczysz je jakiś miesiąc po odstawieniu pracy :) No i amerykańskie wozy :) Ufff, pamiętam jak pewnego dnia przyjechało stare volvo (wielkości przeciętnego amerykańskiego krążownika), gdybym miał takie wozy myć codziennie, zrezygnowałbym po tygodniu. Anglicy na szczęście gustują w Mini, Mg, BMW :)

Podsumowując..nie licz na łatwą miłą i przyjemną prace. Napiwki świetne, wynagrodzenie niezłe. Coś za coś :)

Mam nadzieję że ta wypowiedź się przyda :)

• 6 miesięcy później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...