Dynamo Napisano 26 Maja 2007 Zgłoś Napisano 26 Maja 2007 Czy jeżeli wypełniam ten formularz wizowy, to mogę pisać tam po polsku - na przykład w polu cel podróży napisać "praca na programie Work and Travel". Jeśli nie to jak napisać po angielsku poprawnie: -praca na programie Work and Travel -zamierzam jechać sam
Sajo Napisano 26 Maja 2007 Zgłoś Napisano 26 Maja 2007 Możesz wpisywać po polsku. Ja dostałam od biura w ogóle całą instrukcję jak ten wniosek wypełniać.
Isabela83 Napisano 26 Maja 2007 Zgłoś Napisano 26 Maja 2007 Ja zawsze wpisuje w tym miejscu "praca i podróże".
Isabela83 Napisano 26 Maja 2007 Zgłoś Napisano 26 Maja 2007 A w pytaniu o osoby towarzyszące jesli lecisz sam, to wpisz "brak".
Dynamo Napisano 27 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 27 Maja 2007 Mam jeszcze kilka pytań dotyczących tych formularzy wizowych. -czy middle name to jest po prostu drugie imię? -czy jeżeli trzeba podać numery lotów, to chodzi o numery biletów, czy o co? -co to są siblings? -co trzeba wpisać w tym punkcie - "List at Least Two Contacts in Applicant's Country of Residence Who Can Verify Information About Applicant (do not list immediate family members or other relatives) (postal box number unacceptable)" -a co w tym - "Imię, nazwisko i adres osoby lub pełna nazwa i adres organizacji, poprzez którą można skontaktować się z Panią/Panem w USA (należy podać również numer telefonu)."
Isabela83 Napisano 27 Maja 2007 Zgłoś Napisano 27 Maja 2007 Mam jeszcze kilka pytań dotyczących tych formularzy wizowych. -czy middle name to jest po prostu drugie imię? -czy jeżeli trzeba podać numery lotów, to chodzi o numery biletów, czy o co? -co to są siblings? -co trzeba wpisać w tym punkcie - "List at Least Two Contacts in Applicant's Country of Residence Who Can Verify Information About Applicant (do not list immediate family members or other relatives) (postal box number unacceptable)" -a co w tym - "Imię, nazwisko i adres osoby lub pełna nazwa i adres organizacji, poprzez którą można skontaktować się z Panią/Panem w USA (należy podać również numer telefonu)." -Middle name to wlasnie drugie imie -numer lotu stanowia dwie literki i 4 cyferki (np. w te wakacje moje numery lotow to: LH 2275, UA 0933- loty do USA); te literki to skrót od linii lotniczych "UA" to United Airlines, Lufthansa to "LH", British Airways "BA" -co do tego "list atleast two etc." chodzi o to, zebys podal przynajmniej dwie osoby z PL, ktore moga potwierdzic ze dane ktore wpisales do tego formularza sa prawdziwe (ja zawsze podaje kolegow/kolezanki) -organizacja to inaczej fundacja ktora jest "posrednikiem" pomiedzy Toba a polska firma, sa rozne fundacje CIEE, Spirit, InterExchange, Geovisions, jak nie jestes pewien to zapytaj osobe z fimy w ktorej sie zapisales. -nie orientuje sie co to sa siblings:( Czy ten wyraz wystepuje w ktoryms z formularzy? Jesli tak to napisz w ktorym i nr pytania. Pozdr!
Ania1984 Napisano 28 Maja 2007 Zgłoś Napisano 28 Maja 2007 siblings to po prostu rodzeństwo pytaja sie czy masz braci lub siostry.
Dynamo Napisano 28 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 28 Maja 2007 -co do tego "list atleast two etc." chodzi o to' date=' zebys podal przynajmniej dwie osoby z PL, ktore moga potwierdzic ze dane ktore wpisales do tego formularza sa prawdziwe (ja zawsze podaje kolegow/kolezanki)[/quote'] I dzwonią potem do nich?
Isabela83 Napisano 28 Maja 2007 Zgłoś Napisano 28 Maja 2007 Zapomnialam dodac, ze to nie moga byc osoby z rodziny dlatego ja podaje znajomych i do zadnego z nich nikt z ambasady nie dzwonil (a wylatywalam jak narazie 3krotnie), nie slyszalam tez nic o przypadku zeby ktos podany w formularzu taki telefon dostal i wydaje mi sie, ze zdarza sie to naprawde bardzo rzadko...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.