Skocz do zawartości

Lądowanie o 21 w NYC. Co robic w nocy?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z Newarku do Nowego Jorku (na Manhattan) sa pociagi co okolo pol godziny a potem godzine w okoliach 23-ej (21 ladowanie, plus pol godziny do godziny opoznienia, plus przejscie przez kontrole to nawet 24 moze byc). Ale sam bilet na pociag bedzie okolo 7 dolcow. Niestety, nie wiem, czy znajdziesz cos taniego kolo lotniska. (Na stronie lotniska cos powinno byc albo google maps moze Ci cos znajdzie). ALe NA PEWNO ZLYM POMYSLEM jest jechanie z lotniska do Newarku i tam szukanie czegos o tej godzinie. To miasto ma jeden z najwyzszych wskaznikow przestepczosci w stanach, i o ile na lotnisku tego nie da sie odczuc, (to zupelnie inna rzeczywistosci sfiksowanego bezpieczenstwa po 11 wrzesnia) to juz na stacji kolejowej w Newarku przyjemnie nie jest.

Jesli urzadzamy konkurs "co powinien zrobic Piotrek" to ja glosuje za przespaniem sie. Pamietaj, ze w Polsce wtedy bedzie trzecia w nocy...

Napisano

Hej,

Ja z kolega pod koniec maja mialem podobna sytuacje z tym ze w Chicago, przez opozniony lot z Mediolanu spoznilismy sie 10 min na Greyhound'a. Nastepny byl dopiero o 8 rano. Z poczatku szukalismy motelu ale ze bylo to w centrum Chicago to pojechalismy na lotnisko (jakiej 50 min metrem) zeby tam zanlezc jakis tanszy motel, ale niestety nic sie nie udalo znalezc i spedzilismy no na lotnisku O'Hara :(.

Polecam ten sposob bo mozna poznac duzo nowych ludzi a i spi sie dosyc wygodnie, z tym ze trzeba nie siadac na przeciwko odbioru bagazow bo tam strasznie wieje i spac sie nie da.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...