2sid Napisano 29 Maja 2007 Zgłoś Napisano 29 Maja 2007 Witam wszystkich gorąco!!!! Własnie wrocilem do domu po wizycie w krakowskim konsulacie,Jestem bardzo zadowolony,dostałem po raz drugi wize,tym razem na 2 lata!!!! Kurier przywiezie paszporcik za kilka dni 8) Nie bede tutaj wypisywal nowych poematow na temat tego co robic i jak sie zachowywac w konsulacie.Jesli chodzi o formalnosci to wszystko jest tlumaczone przez Panow juz na miejscu,wiec nie nalezy panikowac jesli czegos sie zapomnialo,nalezy jednak przyjsc troszke wczesniej Dobrze sie przygotowac jesli chodzi o dokumenty (choc nie ma co rozpaczac,ja dzisiaj mialem tylko wniosek i paszport.Nie miałem zadnego zaproszenia,zawiadczenia ze szkoly ani nawet legitymacji szkolnej a dostałem wize na 2 latka ) Przede wszystkim usmiech na twarzy i pewnosc siebie!!!!!! Ja to potraktowalem lajtowo,usmiechalem sie,mowilem rzeczowo i na temat,nic nie ukrywalem,mowilem prawde i odpowiadalem tylko na zadawane przez Panią konsul pytania 8) Konsulowie to bardzo fajni i luzaccy ludzie,wiem bo ubiegalem sie juz dwa razy o wize.Wystarczy tylko umiec pokazac im ze tez tacy jestesmy Pani konsul,z ktora mialem dzisiaj rozmowe była wyjątkowo miła i uprzejma Zresztą tak samo jak Pan konsul rok temu 8) Jesli ktos miałby jakiekolwiek pytania to jesli nie ma nic o tym na forum można smiało pisac na moje gg: 2325875 Oczywiscie tylko jesli chodzi o konsulat w Krakowie 8) Wszystkich serdecznie pozdrawiam!! Kazdy ma szanse na wize,usmiech na twarzy i wiara w siebie moi drodzy !!
2sid Napisano 29 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 29 Maja 2007 Proszę moderatora o calkowite usuniecie tego tematu,skoro innych szczypie w oczy to co napisalem to trudno. Z gory dziekuje
jok Napisano 29 Maja 2007 Zgłoś Napisano 29 Maja 2007 nie ma sensu usuwać, jak dla mnie jest zabawny, ale fajnie masz a jaka to wiza na 2 lata? i jaką miałeś poprzednio?
2sid Napisano 29 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 29 Maja 2007 Poprzednio dostałem na rok A poprosilem moderatora o usuniecie,bo po co mi zbedne nerwy.Napisałem tego posta z zyczliwosci,zeby jeszcze raz wyjasnic nieco jak to wyglada,bo widze jak sporo jest pytan na forum,a znalazł sie koles,ktory tylko zasmieca temat postami na jego poziomie. ahhh szkoda gadac :roll: Pozdro
czeklin Napisano 29 Maja 2007 Zgłoś Napisano 29 Maja 2007 poprostu pocisnal Ci troche ale nie dziw sie, wiesz co by bylo gdyby kazdy zakladal nowy temat jak dostanie wize? a o tym ze sie trzeba usmiechac i byc soba to chyba kazdy wie, i kazdy tez wie ze co bys nie robil to z otrzymaniem wizy bywa roznie, kwadratowo i podloznie... :roll:
2sid Napisano 29 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 29 Maja 2007 aha,to nie wiedziałem,moze moglem ten temat zalozyc w innym dziale,albo wogole go nie pisac. Tak czy siak z wizy jestem zadowolony i pozdro for all :peace:
Keyser Soze Napisano 29 Maja 2007 Zgłoś Napisano 29 Maja 2007 Gratuluje wizy :idea: Podziele sie z wami historia moich dwoch kupmli ktorzy odwiedzili mnie m-c temu w SF................ Otoz jeden znich rokorcznie od 99 staral sie o wize by odwiedzic ojca w NYC...............oczywiscie wizy nie dostal ni razu..................zawsze wykaldal papiery ze jest pracownikiem banku, posiada to i tamto itd...............dla konsulow to byl niewystarczajacy powod by dac mu wize i pozwolic odwiedzic ojca.................zapewne azbest go pociagal w tej dwutygodniowej wycieczce :wink: Na poczatku tego roku kolega postanowil w formularzu wpisac metalowy koncert w San Jose jako powod wyprawy do USA..........................tym razem nie przyszedl odzianey w gang.................lecz w skorzana katan i bojowki, jak na metala przystalo..................Zabral ze soba wszystkie swoje papiery..................w miedzyczasie otworzy bardzo dobrze prosperujaca dzialanosc gospodarcza.....................ale jedynym papierem jaki pokazal konsulowi...................byla plastikowa legitymacja oficjalnego fanklubu Metalliki........................na widok ktorej konsul rzekl: tydzien temu byl u mnie chyba pana kolega, leci na ten sam koncert, bedzie mial towarzystwo :wink: Pokazal przez swoje okienko gest "diabelka" i pogratulowal wizy turystycznej na 10 lat :twisted: Ciekawa fotka kolegow.................... http://usa.info.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=...066431528#55329
2sid Napisano 30 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 30 Maja 2007 ciekawa historia Jedni kombinują,drudzy nie,ale w rezultacie wiekszosc dostaje to czego chce :wink:
katarzynka Napisano 21 Września 2007 Zgłoś Napisano 21 Września 2007 Gratuluje. Ja tez dostalam w tym roku wize turystyczna juz drugi raz, pierwsza mialam na rok, teraz dostalam na 3 lata
deely Napisano 25 Września 2007 Zgłoś Napisano 25 Września 2007 Mój znajomy poszedł po wizę i za pierwszym razem w ogóle nie dostał. Tydzień później poszedł raz jeszcze i dostał na 10 lat :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.