Skocz do zawartości

Jenkinson Boardwalk Point Pleasant Beach NJ

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące później...
Napisano

Nadal czekamy na opinię... a czas leci tik-tak-tik-tak... niedługo odprawa... Z opinią w kieszeniu będzie nam... raźniej? ciężej? głupiej? CHCEMY OPINII !

• 7 miesięcy później...
Napisano
Nadal czekamy na opinię... a czas leci tik-tak-tik-tak... niedługo odprawa... Z opinią w kieszeniu będzie nam... raźniej? ciężej? głupiej? CHCEMY OPINII !

planuje tam wyzjazd w wakacje 2006 wiec chetnie uslysze opinie o tym miejscu

• 2 miesiące później...
Napisano
jedziemy tam i chcielibysmy dowiedziec sie czegos o tym parku, ktos moze juz tam byl

Wszystkie opinie sa oczywiscie relatywne, ale to ten park ma raczej regionalny wydzwiek. Wpadalismy tam na weekend i do tego sie nadaje.

Jest tam akwarium, ale to oferta raczej srednia, zeby nie powiedziec skromna.

Napisano

a jak same miasteczko? dobrze się tam mieszka? Jak inne atrakcje?

Bo lokalizacja jest fajna - blisko do Nowego Jorku, Filadelfi, Waszyngtonu i Baltimore :) Też jadę do Jenkinsona (z CCUSA), mam nadzieję że będzie ok, bo to moje pierwsze work&travel ;)

Napisano
a jak same miasteczko? dobrze się tam mieszka? Jak inne atrakcje?

Bo lokalizacja jest fajna - blisko do Nowego Jorku, Filadelfi, Waszyngtonu i Baltimore :) Też jadę do Jenkinsona (z CCUSA), mam nadzieję że będzie ok, bo to moje pierwsze work&travel ;)

Sam Point Pleasant Beach oprocz czesci przy plazy, czyli "boardwalk" nie ma bardzo wiele, chociaz jest tam shopping/business district i troche restauracji o roznym poziomie. Troche typowej zabudowy sezonowej przy samym "boardwalk" czyli chodniku z desek wzdluz plazy, wesole miasteczki i cala ta nadplazowa bizuteria: automaty, strzelnice wodne etc. Typowe sezonowe miasteczko, stosunkowo wieksze w tym rejonie, ale wciaz prowincja w porownaniu z Atlantic City. Jezeli szukasz troche szalenstwa to polecam Wildwood, choc to kawalek jazdy, jesli wiktorianska architekture to Cape May, obowiazkowo w Labor Day weekend.

Odleglosci pomnoz przez jakis wspolczynnik. Filadelfia jest najlatwiejsza (polecam), natomiast NYC to juz inna bajka. Traffic potrafi zmeczyc, tak ze nie patrz tylko na odleglosc. Lincoln Tunnel potrafi czasem potrwac i z godzine, nwet w weekend, a Outerbridge Crossing to czesto gorsza alternatywa. W USA koleje sa na wymarciu :D tak ze jesli nie samochod to autobus, wiec tak czy i inaczej poznasz nasz kochany GSP (Garden State Parkway) i zobaczysz czesto cztery-piec pasow zapchanych przez 10 i wiecej mil. Sluchaj komunikatow, oszczedzisz kawal zycia i stresu ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja w tym roku tez będe w okolicy ( od czerwca do września). Dokładnie w North Cape May, NJ. Jak ktoś sie wybiera w tą okolicą prosze o kontakt

Napisano

hej, ja wybieram się do Point Pleasant Beach (od końcówki czerwca do połowy września), jak chcesz to pisz

jok.cs@interia.pl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...