Skocz do zawartości

Problemy z praca w Reno:((

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem co to się stało w tym roku, ale normalnie poczatek czerwca a tu w Reno pracy nie ma:((( i na dodatek problemy z mieszkaniem co tu sie dzieje??!! normalnie wielki szok jak to wszytko zobaczylam...:)(( ehhh

• Odpowiedzi 22
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Racja, siedzimy juz tydzien i obserwujemy co sie dzieje na lokalnym rynku pracy.

Z praca w roznych kasynach jest cienko. W peppermillu zamiast masy polakow jest masa litwinow, ktorzy dopiero dojezdzaja i kazdy kto aplikuje dostaje informacje, ze musi poczekac az przyjada "zakontraktowani"(jeszcze przynajmniej tydzien).

Jesli chodzi o mieszkanie to place 100 dol wiecej niz w zeszlym roku za to samo mieszkanie w tym samym miejscu.

Ale wiecie wszyscy jakie sa uroki WATu i wszystko sie z czasem ulozy : )

Pozdrawiam Wszystkich!!

Napisano
Nie wiem co to się stało w tym roku, ale normalnie poczatek czerwca a tu w Reno pracy nie ma:((( i na dodatek problemy z mieszkaniem co tu sie dzieje??!! normalnie wielki szok jak to wszytko zobaczylam...:P(( ehhh

Jakbysta po przyjezdzie pracy szukala, a nie grillowala, to bysta cos znalazla! :D

Pani Milcia84 na pewno cos znajdzie, ale dla tych, co dopiero tu przyjada, to trudno jest, ale cos sie zawsze znajdzie, wiec sie nie martwcie...

I najlepiej proponuje chodzic od razu po managerach, a nie skladac tylko aplikacje.

I pytajcie o prace moze nie tylko w tych znanych kasynach.

Poza tym, jak przyjada kontraktowi (teraz z tego powodu nie chca przyjmowac, bo na nich czekaja), to moze okaze sie, ze jednak potrzebuja wiecej ludzi, bo sezon sie zacznie.

A Ci, co tu dopiero zawitaja, to niech lepiej sie zgadaja wczesniej nt. mieszkanka, zeby potem nie szukac w pojedynke.

Powodzenia wszystkim! :)

Napisano

W Reno z kasynami, ktore maja umowy na "kontraktowych" zawsze tak bylo, ze czekali mniej-wiecej do konca czerwca/poczatku lipca az prawie wszyscy sie pojawia, a potem zaczynali przyjmowac aplikacje od pozostalych WATowcow. A ogolnie z praca to przewaznie w Reno tak jest, ze sa "rzuty"-przez jakis tydzien,dwa tyg.jest cienko z praca, potem przez jakis czas lepiej, potem gorzej, potem znow lepiej itd.-sami wiecie jaka fluktuacja pracownikow jest w kasynach, wiec calkiem fajna prace mozna dostac nawet np.na poczatku sierpnia (co by sie w ogole z logika mijalo). Inna sprawa, ze w USA ten rok jest troche gorszy jesli chodzi o gospodarke, a co za tym idzie finanse ludzi i ochote do przegrywania pieniedzy w kasynach.

Ale wracajac do trafienia na fajna prace to sukces i tak glownie zalezy od tego,zeby trafic o wlasciwym czasie do wlasciwego miejsca i na wlasciwego czlowieka. Tak ze glowa do gory, bedzie dobrze :) .

Napisano

Już w ubiegłym roku z praca w Reno nie było ciekawie, ja przez prawie 2 tyg szukałam, bo byłam na jobhunting, ale ogólnie mialam szczęsie "zjawiłam się w odpowiednim miejscu we wlaściwym czasie i u właściwej osoby"- jak pisze Hania. W poprzednich latach bylo dużo lepiej, no cóż gospodarka amerykańska nie ma się najlepiej i ludzie nie wydają juz tak chętnie $$$ jak kiedyś, i niestety chyba będzie coraz gorzej.

Jesli chodzi o mieszkanie to jestem zaskoczona, bo zazwyczaj nie było nigdy problemow z mieszkaniem, a Truckee River Terrace stało otworem, co się dzieje...

Głowa do góry "szukajcie a znajdziecie".

Pozdrawiam wszystkich w Reno i Ciebie Haniu!

Napisano
Pozdrawiam wszystkich w Reno i Ciebie Haniu!

Rowniez pozdrawiam goraco :D ! Ahhh Reno wciaga i pierwsze od 3 lat wakacje w Polsce przechodze ciezko jak na razie :D . Tak bym chciala z Wami Reno'wiczami znow sobie tam byc :) ... Piszcie jak sie sprawa z praca i mieszkaniem rozwija no i gdzie pracujecie :P . Ja szczegolnie pozdrawiam Boomowiczow i Cyrkowcow :D , choc sentyment do Hiltona i Eldorado tez pozostal 8) ...

Napisano

Czesc Haniu, to moze ja troche zaspokoje Twoja ciekawosc :)

Ogolnie mnie Reno jakos nie wciagnelo, bo jak tylko tu wrocilam to mi sie odechcialo :D

Z praca jest na razie kiepsko, Boom bankrutuje i nie ma juz shuttle'a, wiec praca tam odpada. Na razie nie ma ŻADNYCH ciekawych openingow, nic, a nic. Z mieszkaniem tez jest kicha, nie dosc, ze podrozalo to Truckee pelne, wiec ja mieszkam w Speak Easy. Warunku super, ale drogo jak... 788$ za miesiac za 3 osoby. Moze sie jeszcze uda 4. na nielegal znalezc, ale nie wiadomo.

Jutro nowy tydzien, wiec trzeba miec nadzieje, ze bedzie lepiej :P

A jedzenia tutejszego juz mam dosc, choc jestem tu dopiero 3 dni ;)

Pozdrawiam serdecznie :D

PS. Powiedz Markowi, ze Eryk sie pytal co u niego :D

Napisano

No widzicie, Downtowm ciagnie w dol a Peppermill sie buduje!

Klientow wg mnie jest tyle samo co w zeszlym roku. Mam wrazenie, ze jak mi kiedys powiedziano, Peppemill i Atlantis sa najlepsze w miescie( sa poza Downtown).

Ludzie chodza niezadowoleni no bo jak inaczej skoro przyjmuje sie coraz wiecej ludzi, wakantow nie ma a organizacje sponsorujace licza na kazdego studenta!!

Niemniej jednaj ja jestem bardzo zadowolony bo poszlo gladko, siedzimy w Coffe Shopie na Grave , huhu.

Napisano

To w takim razie masakra, ze w Boomie nie ma pracy, tam przeciez zawsze byla robota nawet jak juz nigdzie nie przyjmowali :roll: . Marek mowi, ze slyszal w zeszlym roku, ze mieli w planach przebudowanie calego Booma, wiec moze o to chodzi a nie o bankructwo?

Michal-a ogolnie juz otwarli cos z nowej czesci w Peppermillu? Atlantis i Peppermill to wiadomo, zawsze byly to najlepsze kasyna w miescie, wiec pelno klientow zawsze tam bedzie :) . Pewnie tez bedzie latwiej dostac prace dzieki tej rozbudowie (o ile juz jest otwarta nowa czesc).

Ania, Marek mowi, ze wysylal maile do Eryka, ale przychodzily zwroty (serwer odrzucil adres itp), wiec jak mozesz to spytaj sie go o poprawnego maila :P . A w ogole na jakim stanowisku w tym roku pracujesz? Aha, w Speakeasy raczej nie bedziecie miec problemow z nielegalna osoba, bo z tego co wiem to zawsze ludzie mieszkali tam w wiecej osob nic teoretycznie mozna bylo i nie bylo problemu. A co tam w Wonder Lodge slychac i u naszego recepcjonisty :D ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...