MichalKrakow Napisano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 Haniu: Peppermill ma juz ukonczony pietrowy parking, ktory budowali jakos od sierpnia zeszlego roku. Co do nowej czesci to powstaje wieeelki Tower- 2 razy wiecej miejsc hotelowych. Maja otworzyc chyba 2 nowe knajpy ale na pewno nie bedzie tego w tym sezonie. Dodatkowo w okol tez buduja ale nie mam pojecia co jest grane : ) w dzien jak na razie spie Pozdrawiam, papa!
fifi Napisano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 W Boomie jest kicha, bo sie zmienil zarzad, strasznie duzo ludzi pozwalniali, albo ludzie sami sie pozwalniali. Pracy tam jest mnostwo, ale nie ma jak dojechac, bo nie ma busa. Ja sie musze przejechac tak turystycznie, zobaczyc co sie pozmienialo, bo to podobno juz nie jest ten sam Boom. Ja jestem na job hunting i wlasnie Eryk obiecal mi prace w Keno w Fitzgeraldzie, wiec troche kicha, ale lepsze to niz nic, bo na razie kicha ogolnie jest (gadal cos o coctailce, ale nie sadze, zeby mnie puscil do innego departamentu ). Mowil tez, ze korespondowal z Markiem, ale ostatnio cos do niego nie pisze... W Wonder Lodge nie bylam, bo jakos mi tam nie spieszno, ale chyba jeszcze gorsza melina sie zrobila. Rocky od dawna juz nie pracuje, a jak Rockiego tam nie ma, to nie ma po co isc To na razie tyle. Pozdrowionka
Hania Napisano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2007 Faktycznie jak nie ma busa, to w ogole praca w Boomie odpada, czyli masa Polakow, ktorzy zawsze tam pracowali musi szukac czegos w downtown. No to rozumiem ta nieciekawa sytuacje w takim wypadku... Ale dobrze, ze chociaz Eric zalatwi Ci cos we Fritzku, lepsze to niz nie miec w ogole roboty, a moze nawet calkiem dobrze na tym wyjdziesz. Powiedz Ericowi, ze Marek dzisiaj znow sprobowal wyslac do niego maila, moze tym razem serwer zadziala . Hmmm a gdzie w ogole teraz jest Rocky, masz z nim jeszcze jakis kontakt ? Pisz co jakis czas co tam sie w Reno dzieje, no i jak tam z praca itd. Pozdro !
milcia84 Napisano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2007 na szczescie w Reno juz sie poprawilo z praca. Jest juz wiecej otwartych pozycji i mozna cos juz znalezc:)) uffff, ale ulga
ola:) Napisano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2007 Myślę że w lipcu przybedzie otwartych pozycji, bo sezon jeszcze się nie rozpoczął, ale przybędzie jeszcze wat-owiczów. W kazdym bądz razie zyczę powodzenia wszystkim in The Biggest Little City in the World:) No i stara i sprawdzona zasada "szukajcie a znajdziecie'.
ailuj Napisano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2007 hello - jestem wlasnie w CA, i mam pytanie gdzie mozna szukac mieskzania w Reno? Bo chwilowo jestem w okolicach San francisco i wszyscy wymagaja ode mnie potwierdzenia zarobkow a ja jeszcez nie mam pracy, wiec zastanawiam sie czy nie przejechac do Reno. mam samochod wiec nie bylby to problem. Bede wdzieczna za odpowiedz. jakby ktos mogl to napiszcie tez ceny mieszkan i jaki depozyt jest wymagany. Julia
ola:) Napisano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2007 Jeśli chodzi o apartamenty w Reno to cena zależy od wielkosci mieszkania, w ubiegłym roku za studio płacilismy $650, i depozyt wynosił ok $100-150, dwa lata temu apartament 3 pokojowy- ok $900, przy depozycie $300, nie wiem jak jest w tym roku, ale z tego co słyszałam to jest ciezko z mieszkaniami, w dodatku podrożały(nie wiem o ile). Zastanów się czy warto jechać do reno, bo z praca tam coraz gorzej.
aga_wrr Napisano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2007 Czytam, sledze temat i nieco sie dziwie ... sczegolnie jesli chodzi o Boom :/ Wedlug mnie to bylo jedno z najciekawszych miejsc pracy w Reno (i okolicach) Faktycznie slaba sprawa z tym shuttlem chociaz trzeba przyznac, ze w okresie wakacji byl w 90% zapelniony studentami, stali pracownicy chyba nie czesto z niego korzystali. Mam nadzieje, ze sytuacja sie "unormuje" i wszyscy travelowicze wroca po wakacjach zadowoleni i zarobieni Pozdrawiam z deszczowej anglii. PS. Hania, a Ty czemu nie jestes na W&T?
Marcin! Napisano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2007 http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=...ArticleId=49453 :shock:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.