izabela-karabela Napisano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2007 czesc mam pytanie gdzie realizujecie czeki ze zwrotem podatku? podobno federalne sa realizowane od reki w PKO BP i tylko 1% prowizji, a co ze stanowymi? dowiadywalam sie w PKO BP ale niestety trzeba czekac 12 tyg, do tego trzeba placic jakies dodatkowe prowizje, czy wiecie moze gdzie w innym banku mozna latwiej i szybciej je zrealizowac? z gory dziekuje za odp
karus Napisano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2007 ja realizoałem w BPH i czekałem jakiś miesiac, koszt ok 20 zł, nie trzeba mieć tam konta jak to ma miejsce w przyapdku PKO BP
ju_ulka Napisano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2007 ja realizowalam na razie federalny w ING Bank Slaski prowizje smieszna zaplacilam i od reki wszystko ale nie wydaje mi sie zeby w przypadku stanowego mieli jakies inne procedury (nie zrealizowalam go jescze bo dostalam go juz po moim wyjezdzie do Stanow) __________________ 2 maj - 16 wrzesien CALIFORNIA
cegreg Napisano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2007 ja realizowalam na razie federalny w ING Bank Slaski prowizje smieszna zaplacilam i od reki wszystko ale nie wydaje mi sie zeby w przypadku stanowego mieli jakies inne procedury (nie zrealizowalam go jescze bo dostalam go juz po moim wyjezdzie do Stanow) Witam, A masz konto w ING?? Nie wiesz czy bez konta też mi zrealizują od ręki? Może orientujesz się czy oni mają przypadkiem jakieś limity na realizowanie czeków, tzn np do 1000$ albo 2000$, a powyżej tej kwoty muszę czekać?? Za odpowiedź z góry dzięki!! cegreg
ola:) Napisano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2007 Ja realizowałam w PKO SA, ale mialam konto walutowe i przelali mi od reki, jesli nie masz konta to obawiam się że od ręki ci nie zrealizują.
Marek Napisano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2007 Wszystkie czeki ze zwrotem podatku można zrealizować w TAX Consulting. Na przelew czeka się 5 dni a koszt to 30zł od czeku. Szczegóły: http://www.zwrotpodatku.pl/czek.php
cegreg Napisano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2007 Wszystkie czeki ze zwrotem podatku można zrealizować w TAX Consulting. Na przelew czeka się 5 dni a koszt to 30zł od czeku. Szczegóły: http://www.zwrotpodatku.pl/czek.php Pewnie bym skorzystał z ich oferty, tylko że mi są potrzebne $ na wjazd do USA, a oni wypłacają w złotówkach - szkoda bo to jest fajna opcja. A może ktoś zna jakąś inną szybką drogę realizacji czeku bez konta walutowego w danym banku? Awaryjnie mogę założyć konto walutowe, ale jest może jakieś szybsze rozwiązanie?? Dzięki za odpowiedź! cegreg
izabela-karabela Napisano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2007 czesc wszystkim wczoraj zwiedzilam kilka bankow i tak: PKO BP- obowiazek konta walutowego- za darmo prowadzone i prowizja 1% min. 10zl czeka sie 3- 12 tyg MILLENIUM BANK- konto studenckie zlotowkowe i walutowe za darmo- prowizja 0,2% min. 15zl, czas realizacji 2-4 tyg BPH - trzeba miec konto walutowe, prowizja 1 czy 2 % min. 20zl i tez trzeba czekac KREDYT BANK- szkoda wogole gadac- nie mila obsluga BRE BANK i mBANK- konto walutowe internetowe ale nie mozna wyplacac w $ takze sie traci na wymianie, a co do tej oferty z Tax Consulting to czy ktos korzystal z tego? bo w sumie sie zastanawialam nad nia, tyle za ja mam maly czek stanowy (88$) to chyba taniej mi wyjdzie realizacja w banku PKO BP tyle ze bede musiala poczekac troche. to jest dobra propozycja jak ma sie czek na duza sume
ola:) Napisano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2007 Do cedreg: Na Twoim miejscu zabralabym czek do USA i tam go zrealizowała, za darmo rzecz jasna i od ręki w dowolnym banku
Jarek1122 Napisano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2007 Co do realizacji czeków : PKO BP SA Oddz. 10 w Warszawie: pl. Powstańców Warszawy 4 Pobieraja 1.5 % prowizje i realizacja czeku od ręki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.