Bad Boy Napisano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2007 Witam w sumie jestem tu nowy i pisze tutaj bo moja ewiza nie dziala ale i tak na EW raczej nikt by mi nie pomogl. Do sedna , w sobote lece do D.C na W&T jako LifeGuard... troszke przeszperałem testronke i mowiac szczerze mam mieszane uczucia co do tej firmy oraz pracy ... ale coz... teraz pytanie do Tych ktorzy byli w D.C i pracowali dla High Sierra Pools jak wyglaDA MIESZKANKO ?? czy w miare warunki są znośne ?? da sie wytrzymać ?? dach nie przecieka z kranu nie leci zlóta woda itp. bede bardzo wdzieczny za pomoc i może wie ktoś gdzie są rozmieszczone owe mieszkania... chodzi mi o adres "dzielnice" ( jeśli cos takiego jest w D.C ) jakis podział terytorialny itp. pozdrawiam wszytskich i zycze milej nocki -- Acha jeśli ktos byl i mkoże mi pomoc w postaci fotki mieszkania bede bardzo bardzo wdzieczny po poprostu czas leci i czym bliżej wyjazdu tym bardziej sie stresuje sami rozumiecie
grzefu Napisano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2007 Domyślam się że wróciłeś już ze Stanów. I jak wrażenia, w tym roku ja zastanawiam się nad Sierrą i praca ratownika. Pozdrawiam i proszę o kontakt.
Darius HSP Inc. Napisano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2007 Zgrzeszyłbym gdybym nie odpowiedziałbym na takiego posta ... Pracuje dla tej firmy już od 4 lat... Przez cały ten długi czas nie zdarzyło mi się narzekać na warunki mieszkaniowe w wynajmowanych przez firme specjalnie dla Nas apartamentach... Firma posiada baseny w 4 stanach: Virginia, Maryland, Washington D.C. oraz Delaware ... Na przyszły rok spodziewane jest ponad 300 basenów (z każdym rokiem podwaja ogólną liczbę) co wymaga ogromnej liczby ratowników jak i ... apartamentów. Nie znam dokładnej liczby wynajmowanych przez firmę apartamentów w sezonie 2007, jednak mogę zapewnić iż nie ma takiej możliwości aby ktoś był przetrzymywany na siłę w miejscu, które mu nie odpowiada z ludźmi z którymi się nie dogaduje... Nie kosztuje to firmę więcej, aniżeli kilka galonów benzyny, aby przeprowadzić ratownika do bardziej mu przychylnego miejsca.. Sam osobiście przeprowadzałem ratowników w tym roku, gdyż nie dogadywali się ze swoimi współlokatorami itd. Trzeba zwrócić uwagę na fakt, iż przy tak ogromnej liczbie uczestników jest to po prostu nieuniknione... Dodając do tego fakt, iż wielu uczestników życzy sobie przyjechać w terminie dużo późniejszym niż ogólnie planowany dla wszystkich należy brać to wszystko pod uwage... Warto zwrócić uwagę, iż od niedawna firma nie ma nic przeciwko, aby mieszkanie zamieszkiwała grupa znajomych dobrana jeszcze przed wyjazdem. Zapewnia to duży komfort podczas pobytu w USA. Co do samych warunków mieszkaniowych to mogę śmiało powiedzieć że są one bardzo dobre... Są to apartamenty mieszkalne te same co wynajmowane przez Amerykanów... Są to najczęściej apartamenty z dwoma sypialniami i salonem, mogą posiadać odpowiednio 1, 1.5 (jedną pełną łazienkę z prysznicem i drugą z umywalką) lub 2 łazienki, klimatyzację, w pełni umeblowaną kuchnię itd ... Firma dodatkowo zapewnia wyposażenie kuchni, sztućce, talerze, tostery, mikrofalówki, naczynia itd.... Większość mieszkań jest wynajmowana ratownikom w stanie nowym. Oznacza to że wchodzą do całkowicie nowego, czystego, ogromnego mieszkania, gdzie gospodarują swoją przestrzeń całkowicie według uznania ... W apartamencie mieszka się zazwyczaj w 4-5 osób w zależności od ilości sypialni ... Często jednak się zdarza iż w wynajmowanym apartamencie znajdują się jedynie 2-3 osoby, gdyż taka jest wystarczająca ilość ratowników w danym miejscu ... Osobiście dysponuje swoimi zdjęciami mieszkania, które mogę wysłać na mail jeżeli ktoś sobie życzy, jednak należy zwrócić uwagę na fakt, iż poziom umeblowania mieszkania osób wyjeżdżających do USA na 3 miesiące jest z goła inny aniżeli osób żyjących tam cały rok ...
Bad Boy Napisano 11 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2008 O Graja zabrał Głos Spoko spoko Temat w sumie juz nie aktualny... Byłem Wróciłem i nigdy juz nie pojade ( nie chodzi o zla firme) bo do HSP procz karaluchów w mieszkaniu i [beeep]owego superVizora to nic nie mam Co do mieszkania to fakt jest [beeep] wszytsko w nim jest mikrofala , lodówka , toster , klima , prysznice i od duzo miejsca Ogolnie moge wystawić pozytywna opinie dla HSP i do mieszkania też troszke za malo placa (ale cóż) nie pojechalem tam dla hajsu... pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.