Skocz do zawartości

Zaginiony Czek Federalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam wszystkich

mam takie pytanie ile czasu czekaliscie na czek federalny? moje dokumenty zostaly wyslane dokladnie 7marca. czek stanowy otrzymalam 11 maja a federalny do tej pory nie doszedl. dodam tylko ze moja przyjaciolka skladala dokumenty 2 tygodnie po mnie i ona otrzymala jush oba czeki : stanowy i federalny.

nie wiem, czy czas ten miesci sie w granicach normy czy jednak powinnam podejrzewac zaginiecie czeku? dodam tylko ze na stronie IRSu jest napisane ze czek zostal wyslany 4 maja :/ jak moge sie dowiedziec wiecej od IRSu co z tym czekiem? macie moze jakiegos emaila do nich? bo ja znalazlam tylko numer telefonu ale nie wiem czy jest on bezplatny czy nie.

z gory dziekuje za pomoc

Napisano

Witam,

Dla przykładu Ci napiszę, że mój i 3 moich znajomych czeki federalne zostały wysłane 2x15maja i 2x18maja, wszyscy otrzymaliśmy około 10 czerwca. Na ich stronie jest napisane, że jak nie otrzymasz do tego i tego dnia to należy do nich zadzwonić. Twój termin na pewno już minął, także dzwoń do nich np przez skype. Znajomy w tam tym roku znalazł się w podobnej sytuacji jak Ty, zadzwonił do nich (trzeba podać SSN) i po dwóch tygodniach dostał czek.

Pozdrawiam

cegreg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...