Skocz do zawartości

zgubiony akt wlasności auta sprowadzonego do polski z usa

okular210

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,mam auto sprowadzone z usa,natomiast zaginął amerykanski akt wlasności w Polsce :) przez co nie moge zarejstrowac pojazdu w kraju. Mam kopie z polskiego urzędu celnego ale to nie wystarcza...jak zatem zdobyc amerykanski [beeep]likat lub potwierdzenie danych auta? Proszę o poradę lub pomoc jak to załatwic. Ewentualnie proszę o kontakt osoby mogące załatwić taką sprawę w usa. Pozdrawiam.

Napisano
Witam,mam auto sprowadzone z usa,natomiast zaginął amerykanski akt wlasności w Polsce :)  przez co nie moge zarejstrowac pojazdu w kraju. Mam kopie z polskiego urzędu celnego ale to nie wystarcza...jak zatem zdobyc amerykanski [beeep]likat lub potwierdzenie danych auta? Proszę o poradę lub pomoc jak to załatwic. Ewentualnie proszę o kontakt osoby mogące załatwić taką sprawę w usa. Pozdrawiam.

Jezeli tytul wlasnosci jest na Twoje nazwisko, skontaktuj sie ze stanowym DOT/DMV. Czesto mozna przez internet poprosic o wyslanie [beeep]likatu aktu. Jezeli akt nie jest na Twoje imie, to niestety musisz sie skontaktowac z poprzednim wlascicielem.

Napisano

dziękuje za odpowiedz i porade....auto kupilem od polaka,ktory go sprowadzil z usa i mam z nim umowe kupna-sprzedazy,jezeli przedstawie dla departamentu usa umowe kupna-sprzedazy polską po przetłumaczeniu na jęz.angielski pomoze to? jezeli z taką umową kupna auta wystapię? Czy koniecznie musi być były wlasciciel,ktory te autko sprowadził?

Napisano
dziękuje za odpowiedz i porade....auto kupilem od polaka,ktory go sprowadzil z usa i mam z nim umowe kupna-sprzedazy,jezeli przedstawie dla departamentu usa umowe kupna-sprzedazy polską po przetłumaczeniu na jęz.angielski pomoze to? jezeli z taką umową kupna auta wystapię? Czy koniecznie musi być były wlasciciel,ktory te autko sprowadził?

Wszystko zalezy od tego czy stanowy DMV zaakceptuje akt kupna-sprzedazy z Polski. Poradzic wiecej nie umiem bo na tych sprawach sie za bardzo nie znam. Ale moze sproboj na tej stronie

http://www.flamingwheels.pl/

Zarejestruj sie na forum i przedstaw swoja sytuacje. To jest forum entuzjastow amerykanskiej motoryzacji i wielu ludzi sprowadza samochody amerykanski do Polski, wiec byc moze ktos tam bedzie mogl Ci pomoc wiecej. Powodzenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...