Skocz do zawartości

Przesiadka w Newark na trasie Warszawa - Chicago.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moi drodzy, mam takie pytanko. Czy ktoś już leciał do Chicago z przesiadką w Newark? Głupio się pytać, ale jak wygląda ta cała przesiadka? Napomknę tylko, że wysiąść mam w Newark na terminalu B, natomiast dalszy lot do Chicago jest z terminalu A. Czasu między jednym a drugim będzie ok. 2 h. Jak to wygląda też z bagażem?

Proszę dajcie jakieś wskazówki, bo trochę się denerwuję:)

Pozdrawienia dla wszystkich Forumowiczów.

:)

Napisano

hej

z termianala a do terminala b dojedziesz kolejka ktora smiga pomiedzy wszystkimi terminalami, bagaz musialem odebrac jak wysiadalem z samolotu i nadac na dalszy lot

pozdro

Napisano
Moi drodzy, mam takie pytanko. Czy ktoś już leciał do Chicago z przesiadką w Newark? Głupio się pytać, ale jak wygląda ta cała przesiadka? Napomknę tylko, że wysiąść mam w Newark na terminalu B, natomiast dalszy lot do Chicago jest z terminalu A. Czasu między jednym a drugim będzie ok. 2 h. Jak to wygląda też z bagażem?

Proszę dajcie jakieś wskazówki, bo trochę się denerwuję:)

Pozdrawienia dla wszystkich Forumowiczów.

:)

Jak dlugo samolot z Polski bedzie na czas i nie bedziesz mial zadnych problemow na granicy powinienes zdazyc.

Napisano

poza tym dużo się teraz mówi o opóźnieniach w najpopularniejszych portach lotniczych (do których zalicza się również Newark - z racji bliskości do NY)

skoro ludziom wystarcza 45 minut na przesiadkę w Paryżu, to i Tobie 2h wystarczą w Newarku :)

Napisano

Witam,

W Newark prawdopodobnie przejdziesz odprawe celna i imigracyjna i tam beda stemplowac Ci paszport i te inne inne rzeczy "graniczne". Jak to przejdziesz to lot z EWR do ORD jest juz jako zwykly lot krajowy i podlega pod normalne procedury krajowe (paszport tylko jako dowod tozsamosci).

Pozdrawiam,

Artur

Napisano

A dlaczego "z przesiadką" przecież można bezpośrednio z Wa-wy do Chicago bez żadnych przesiadek.

Często ląduję tam gdzie ty bedziesz lądowała i powiem Ci że to nawet przyjemne lotnisko.

Przejdziesz tam emigracyjny i celny(drugiego nawet nie wiesz kiedy przejdziesz).

Bagaż oczywiśie odbierasz i nadajesz na dalszą trasę,dwie godziny starczą napewno na te wszystkie czynności.

Nie chcąc ponownie przechodzić przez bramki nie wychodz przed lotnisko "na papierosa",na inny terminal dostaniesz się kolejką,wszystko jest super oznakowane.

W razie problemów zawsze możesz spytać się kogoś z z "plakietką"

Pozdr. :)

Ps.Przy lądowaniu w Newark zawsze mam spocone dłonie,samolot wykonuje "dziwne" manewry i trochę trzęsie,ale spokojnie chyba tak musi być :shock:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...