Fidelloz Napisano 12 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2007 Witam, Wybieram się do USA za 5 dni na program Work and Travel. Wraz ze znajomymi musimy kupic samochód. Wiadomo studenci nie są zbyt bogaci więc kupimy coś na pewno do $1000. Co pozwoli na nabycie jakiegoś 10-15 letnigo Dodge,a , Pontiaca czy Chryslera. Nie za bardzo się znam na samochodach , więc przy tak wyeksploatowanych samochodach prosiłbym o jakieś wstępne testy które mogę wykonać przed zakupem. Aby sprawdzić czy samochód będzie sprawny i nie zawiedzie mnie przez kolejne 4 miesiące. Myślę ,że stan blacharki i wnętrza nie jest ważny gdyż tak czy siak samochód odsprzedamy ze stratą lub go porzucimy czy też zezłomujemy. Dlatego myślę o: jeździe próbnej, zwrócenie uwagi na skrzynie biegów czy się nie zacinają przełożenia , układ wydechowy , suchość silnika... pojeździć chwilę na wyższych obrotach , wyhamować z większej prędkości. Hmm nie wiem co jeszcze. Problemme może być też to że marki tam wstępujące nie są popularne tutaj i ce[beeep]a sie silnikami po 3-4-5 litrów co jest niecodzienne tutaj. Licze na dobre rady i dziekuję
gari Napisano 12 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2007 i po tym wszystkim wydac dodatkowe pare $ i pojechac do jakiegos mechanika zeby go jeszcze sprawdzil 8)
Fidelloz Napisano 14 Lipca 2007 Autor Zgłoś Napisano 14 Lipca 2007 Duszek; jesteś strasznym pesymistą i malkontentem :-). mmm ... zdaje soibe z tego sprawę i nie przeszakdzać mi będą ogniska rdzy , czy też np. przeciekająca uszczelka pod szyberdachem. W polsce za 2700zł też byś nic dorbego nie kupił !. Zależy mi tylko na dobrych właściwościach jezdnych i dojeżdżanie z punktu A do B.
cavscout Napisano 14 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2007 Duszek; jesteś strasznym pesymistą i malkontentem :-).mmm ... zdaje soibe z tego sprawę i nie przeszakdzać mi będą ogniska rdzy , czy też np. przeciekająca uszczelka pod szyberdachem. W polsce za 2700zł też byś nic dorbego nie kupił !. Zależy mi tylko na dobrych właściwościach jezdnych i dojeżdżanie z punktu A do B. Samochodu szukaj na lokalnym Craiglist. Takze skoro kupujecie woz tylko na krotki czas, radzilbym znalesc cos co ma wazny przeglad techniczny i emissions/smog test (jezeli taki test jest wymagany tam gdzie jedziesz) na czas pobytu aby sobie glowy nie zawraca przegladami i ewentualnymi naprawami.
cavscout Napisano 15 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2007 Jak kupić auto za 1000$ (poradnik praktyczny): http://www.youtube.com/watch?v=16uwfKn_aEg...only three previous murderers... Czlowiek robi sie glupszy po czytaniu twoich wypocin.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.