Skocz do zawartości

last check

maG_xx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie jak mam problem z ostatnim czekiem od pracodawcy zakonczylem prace wczesniej i pracodawca obiecal wyslac go na podany adres gdzie bede mieszkal, teraz mieszkam w chicago i pracowalem wczesniej w Virgini w winchesterze no i do tej pory go ne otrzymalem dzwonie, ale caly czas mi cos gadaj ze cos sprawdzaja, dzwonilem do biura work&travel polak mi powiedzial ze musze zglosic do biura ktore sie zajmuje takimi sprawami i oni tym sie zajma, bo inaczej raczej nie beda chcieli zaplacic, czy mial ktos taki problem?

• 2 tygodnie później...
Napisano

nie wiem czy wogole istnieje jakis sposob zmuszenia pracodawcy aby przeslal Ci ostatni paycheck..... wiem ze istnieja problemy z W-2 od pracodawcy bo czesto ludzie na to sie skarżą, ale w Twoim przypadku chyba tylko dzwonic i rozmawiac z pracodawca aby Ci przeslal ten czek na okreslony adres....

ja mialam podobna sytuacje 2 lata temu. wrocilam do polski i pracodawca mial mi doslac ostatni czek bo nie zdazyli go wczesniej wydrukowac, czekalam chyba ze 2 miesiace ale po tym jak zadzwonilam to mi przyslali- po prostu zapomnial wyslac moj szef.

mam nadzieje ze uda Ci sie odzyskac te kase

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...