Skocz do zawartości

w&t 2008

ju_ulka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zastanawiam sie nad wyjazdem na worka po raz trzeci i ostatni w przyszlym roku z tym, ze wolalabym wybrac sie w towarzystwie niz sama i w zwiazku z tym nastawiona bylabym na podroze po zakonczeniu pracy i stad moje pytanie czy bylby ktos chetny?? dodam ze interesuja mnie wschodnie stany jako miejsce pracy (nic konkretnego nie mam jeszcze na mysli) a pozniej skupienie sie na podrozowaniu po wschodnim wybrzezu.

2006, 2007 --> w&t California

2008 --> ?

Napisano

hehe ja tez w trakcie sesji ale na szczescie koncowka :) ... pracowalam w Yosemite National Park :)... i tez calkiem sporo zwiedzilam :)

2008 --> ?

Napisano

ogolnie na wsch sa nizsze zarobki, problemem bylo by oplacalnosc, praca w 2-3 miejscach jest ciezka, ludzie podobno tez sa inni na wsch niz na zach, - to wiem od amerykanow. Rok temu napalalem sie na wsch - virginia beach itp, ale wiem ze jakbym tam wyladowal to by mi sie nawet pewnie program nie zwrocil, a tak wyladowalem sobie w kalifornii, mialem dobrze platana prace. Jakos nie widzi mi sie praca za 6-7 $. Chyba ze jako kelner z tipsami w dobrej restauracji.

Napisano

nie mam zamiaru nikogo przekonywac ani namawiac, zadalam jedynie pytanie czy ktos rozwaza podobna opcje... co do pracy w kilku miejscach to mi zdazalo sie pracowac nawet do 14 h dziennie 6 razy w tygodniu... wiec to nawet mnie nie zniecheca, co do pracy na zachodzie czy konkretnie w californi to nie jest regula ze program sie zwroci, znalam osoby ktore marnie zarabialy ale nie robily nic w tym kierunku zeby to zmienic... California ponoc moze i ma jedna z najwyzszych minimalnych stawek ale jednoczesnie jest stanem gdzie koszty utrzymania sa ponoc duzo wyzsze ale to nie jest moja opinia :) ... tak ze uwazam ze to zalezy tylko wylacznie od wlasnej zaradnosci jak to bedzie wygladac :)

2006, 2007 --> W&t California

2008 --> ?

Napisano

ok, zaradność ? raczej bardzo często szczęście ze trafiłaś do dobrej pracy, ze twoja agencja załatwiła ci dobre miejsce, o zaradności możesz mówić w kontekście drugiej albo i nawet 3 pracy, owszem ja pracowałem 48h tygodniowo, czasami wychodziłem ponad 50h w jednym tyg. ... w jednym miejscu. Tak, w kalifornii jest najwyższa stawka minimalna i ja osobiście uważam ze porównując zarobki do cen na wschodzie to jednak w kaliforni sie bardziej opłaca pracować, housing kosztuje tyle samo, niektóre produkty mogą być tańsze na wsch. ale w ogólnym rozliczeniu porównując zarobki na godzinę 6-7$ do 10$ ta różnica o kilka centów nie będzie aż istotna. Ja wciąż rozważam opcje na wsch. ponieważ na zach. większość już zwiedziłem :) ale jak mowie na "tipsowej" pozycji.

Napisano

mowiac o zaradnosci mialam na mysli szukanie dodatkowych godzin w sytuacji gdy inni biadola ze malo zarabiaja... szczescie ze trafilo sie do odpowiedniego miejsca to tez duzo zmienia bo wiadomo jak to czasami bywa z tymi ofertami ... wiec sie zgadzam i z tym ze w Californi oplaca sie pracowac rowniez, sama tak twierdze w koncu bylam tam dwukrotnie na worku ale jednak nie mam zamiaru wracac tam po raz trzeci... jak wspomnialam nie mam tez na mysli jeszcze zadnego konkretnego miejsca jesli chodzi o potencjalny wyjazd w przyszlym roku na wsch... jedynie chcialam sie zorientowac czy ewentualnie bylby ktos chetny i wspolnie sie zastanowic co i jak i rozwazyc rozne opcje... dodam ze sama jestem jeszcze na etapie zastanawiania sie czy jednak Stany czy nasza kochana Europa :)

2008 --> ?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Dobry temat w dobrą porę, bo jak wiadomo im wcześniej tym taniej, a przynajmniej powinno być. A ja mam pytanie czy ktoś się wybiera w lipcu do Atlantic City..?

Napisano

Ja właśnie myślę nad wyjazdem do Atlantic City w czerwcu 2008, z tym że jak narazie to jadę sama i boje sie że nie bede miała z kim podróżować po skończeniu pracy ;) No ale mam nadzieje ze bedzie ok :) Pozdrawiam!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...