ju_ulka Napisano 18 Października 2007 Zgłoś Napisano 18 Października 2007 zastanawiam sie nad wyjazdem na worka po raz trzeci i ostatni w przyszlym roku z tym, ze wolalabym wybrac sie w towarzystwie niz sama i w zwiazku z tym nastawiona bylabym na podroze po zakonczeniu pracy i stad moje pytanie czy bylby ktos chetny?? dodam ze interesuja mnie wschodnie stany jako miejsce pracy (nic konkretnego nie mam jeszcze na mysli) a pozniej skupienie sie na podrozowaniu po wschodnim wybrzezu. ______________________ 2006, 2007 --> w&t California 2008 --> ?
klaudek Napisano 18 Października 2007 Zgłoś Napisano 18 Października 2007 jestem chetny, ale obecnie jeszcze nie planuje, poniewaz walcze z sesja tez bylem w kaliforni ? gdzie bylas dokladnie ?> ja zwiedzilem sporo
ju_ulka Napisano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Napisano 18 Października 2007 hehe ja tez w trakcie sesji ale na szczescie koncowka ... pracowalam w Yosemite National Park ... i tez calkiem sporo zwiedzilam ____________________ 2006, 2007 --> w&t California 2008 --> ?
klaudek Napisano 18 Października 2007 Zgłoś Napisano 18 Października 2007 ogolnie na wsch sa nizsze zarobki, problemem bylo by oplacalnosc, praca w 2-3 miejscach jest ciezka, ludzie podobno tez sa inni na wsch niz na zach, - to wiem od amerykanow. Rok temu napalalem sie na wsch - virginia beach itp, ale wiem ze jakbym tam wyladowal to by mi sie nawet pewnie program nie zwrocil, a tak wyladowalem sobie w kalifornii, mialem dobrze platana prace. Jakos nie widzi mi sie praca za 6-7 $. Chyba ze jako kelner z tipsami w dobrej restauracji.
ju_ulka Napisano 19 Października 2007 Autor Zgłoś Napisano 19 Października 2007 nie mam zamiaru nikogo przekonywac ani namawiac, zadalam jedynie pytanie czy ktos rozwaza podobna opcje... co do pracy w kilku miejscach to mi zdazalo sie pracowac nawet do 14 h dziennie 6 razy w tygodniu... wiec to nawet mnie nie zniecheca, co do pracy na zachodzie czy konkretnie w californi to nie jest regula ze program sie zwroci, znalam osoby ktore marnie zarabialy ale nie robily nic w tym kierunku zeby to zmienic... California ponoc moze i ma jedna z najwyzszych minimalnych stawek ale jednoczesnie jest stanem gdzie koszty utrzymania sa ponoc duzo wyzsze ale to nie jest moja opinia ... tak ze uwazam ze to zalezy tylko wylacznie od wlasnej zaradnosci jak to bedzie wygladac _____________ 2006, 2007 --> W&t California 2008 --> ?
klaudek Napisano 19 Października 2007 Zgłoś Napisano 19 Października 2007 ok, zaradność ? raczej bardzo często szczęście ze trafiłaś do dobrej pracy, ze twoja agencja załatwiła ci dobre miejsce, o zaradności możesz mówić w kontekście drugiej albo i nawet 3 pracy, owszem ja pracowałem 48h tygodniowo, czasami wychodziłem ponad 50h w jednym tyg. ... w jednym miejscu. Tak, w kalifornii jest najwyższa stawka minimalna i ja osobiście uważam ze porównując zarobki do cen na wschodzie to jednak w kaliforni sie bardziej opłaca pracować, housing kosztuje tyle samo, niektóre produkty mogą być tańsze na wsch. ale w ogólnym rozliczeniu porównując zarobki na godzinę 6-7$ do 10$ ta różnica o kilka centów nie będzie aż istotna. Ja wciąż rozważam opcje na wsch. ponieważ na zach. większość już zwiedziłem ale jak mowie na "tipsowej" pozycji.
ju_ulka Napisano 19 Października 2007 Autor Zgłoś Napisano 19 Października 2007 mowiac o zaradnosci mialam na mysli szukanie dodatkowych godzin w sytuacji gdy inni biadola ze malo zarabiaja... szczescie ze trafilo sie do odpowiedniego miejsca to tez duzo zmienia bo wiadomo jak to czasami bywa z tymi ofertami ... wiec sie zgadzam i z tym ze w Californi oplaca sie pracowac rowniez, sama tak twierdze w koncu bylam tam dwukrotnie na worku ale jednak nie mam zamiaru wracac tam po raz trzeci... jak wspomnialam nie mam tez na mysli jeszcze zadnego konkretnego miejsca jesli chodzi o potencjalny wyjazd w przyszlym roku na wsch... jedynie chcialam sie zorientowac czy ewentualnie bylby ktos chetny i wspolnie sie zastanowic co i jak i rozwazyc rozne opcje... dodam ze sama jestem jeszcze na etapie zastanawiania sie czy jednak Stany czy nasza kochana Europa _____________________________ 2006, 2007 --> w&t California 2008 --> ?
Szante Napisano 4 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2007 Dobry temat w dobrą porę, bo jak wiadomo im wcześniej tym taniej, a przynajmniej powinno być. A ja mam pytanie czy ktoś się wybiera w lipcu do Atlantic City..?
ilonka Napisano 5 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2007 Ja właśnie myślę nad wyjazdem do Atlantic City w czerwcu 2008, z tym że jak narazie to jadę sama i boje sie że nie bede miała z kim podróżować po skończeniu pracy No ale mam nadzieje ze bedzie ok Pozdrawiam!!
Szante Napisano 5 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2007 Ilonka odezwij się do mnie na meila szante@o2.pl Zapraszam osoby planujące wyjazd do AC do nawiązania kontaktu!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.