Skocz do zawartości

H1B - public relations

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałam się spytać czy jako PRowiec z czteroletnim doświadczeniem i po studiach magisterskich mam szanse na wizę H1B ?

Pytam się ponieważ osoby po studiach dziennikarskich i z kilkuletnim doświadczeniem nie przysługuje wiza H1B a dziennikarstwo i public relations są w pewnym stopniu pokrewnym dziedzinami.

Napisano

Male szanse. Z drugiej strony w tej chwili to sie raczej nie oplaca do stanow jezdzic, za niedlugo wszyscy beda stad wracac do Polski. Zycie tutaj coraz drozsze, dolar leci w dol i nie widac dna...

Napisano
Male szanse. Z drugiej strony w tej chwili to sie raczej nie oplaca do stanow jezdzic, za niedlugo wszyscy beda stad wracac do Polski. Zycie tutaj coraz drozsze, dolar leci w dol i nie widac dna...

Widze, ze moj post zostal ocenzurowany jak za starych dobrych czasow....Najwazniejsza czesc zostala wycieta...

Napisano

taaa jasne, nie sama kasa człowiek żyje a poza tym to porównując zarobki do cen jest tam bardzo tanio, ja mam plany na PR i może tez na H1B ale to za rok lub dwa. Szukaj w internecie ogłoszenia o Intershipa z PR, jest ich dużo, skoro już masz doświadczenie to będzie Ci łatwo sie dostać. Następnie powinna Ci ta firma zaproszenie wysłać, potem już z górki, powodzenia.

Napisano
Szukaj w internecie ogłoszenia o Intershipa z PR, jest ich dużo, skoro już masz doświadczenie to będzie Ci łatwo sie dostać. Następnie powinna Ci ta firma zaproszenie wysłać, potem już z górki, powodzenia.

A zalatwialas kiedyc H1B albo potem GC z niego? Napisz wiecej o tym jak latwo to jest, pewnie sie to przyda wiecej ludziom na tym formu.

Jesli chodzi i H1 to jest lista zawodow, ktore sie kwalifikuja i teraz jest ciezko to przeskoczyc. 7 lat temu bylo o wiele latwiej, to samo sie tyczy GC. Zapytaj Kariny ona wie najlepiej, w koncu zajmuje sie tym na codzien, wyjasni ci jak laiwo to jest zalatwic.

Napisano

nic nie jest łatwe, ale nawet widziałem jedna firmę w Polsce co wysala ludzi na H1B z PR czy Marketingu. A zmiany z H1B na GC to moge tylko domyślać sie jak jest ciężko, w tym roku Polacy w ogóle nie mogą aplikować o GC ponieważ za dużo nas tam sie przeniosło - tak na marginesie.

Napisano
nic nie jest łatwe, ale nawet widziałem jedna firmę w Polsce co wysala ludzi na H1B z PR czy Marketingu. A zmiany z H1B na GC to moge tylko domyślać sie jak jest ciężko, w tym roku Polacy w ogóle nie mogą aplikować o GC ponieważ za dużo nas tam sie przeniosło - tak na marginesie.

Tak na marginesie to Polacy moga aplikowac na wszystkie zielone karty poza losowaniem. Tak na marginesie....

A co do polskich firm wysylajaych na H1 to zycze powodzenia...

Napisano
Tak na marginesie to Polacy moga aplikowac na wszystkie zielone karty poza losowaniem. Tak na marginesie....

to znaczy ? poniewaz ten temat bardzo mnie interesuje, ostatnio znalazlem w sieci informacje o tym iz polacy nie moga brac udzialu w losowaniu GC, wiec gdzie mozemy aplikowac ?

A z ta firma to nie mam na mysli firmy co wysyla do Kasyn :) ja bylem z ta firma w tym roku na W&T i wszystko bylo zgodnie z planem, rankingi nie klamia.

Napisano
to znaczy ? poniewaz ten temat bardzo mnie interesuje, ostatnio znalazlem w sieci informacje o tym iz polacy nie moga brac udzialu w losowaniu GC, wiec gdzie mozemy aplikowac ?

A z ta firma to nie mam na mysli firmy co wysyla do Kasyn :) ja bylem z ta firma w tym roku na W&T i wszystko bylo zgodnie z planem, rankingi nie klamia.

EB1,EB2,EB3, GC rodzinne i inne takie. Losowanie to tylko jedna z wielu mozliwosci.

H1B w hotelu...ciekawe.

Napisano

to nie jest H1B w hotelu, czasami otwiera mi sie nóż w kieszeni jak czytam posty jak ten!! nie wiesz !! a już skreślasz z góry !! poluzuj tam gdzie Ciebie ciśnie!! Celowo nie dałem namiaru na ta firmę ponieważ nie chce robić reklamy, z drugiej strony skoro tam sa oferty na Intershipa z marketingu, PR itp w ich ofercie, to równie dobrze można znaleźć sobie ofertę samemu przez internet i sprobować załatwić przez firmę wyjazd na H1B jak w przypadku J1.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...