Skocz do zawartości

Work&travel- New York City

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 23
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ja byłem w rym roku w nyc i pracowałem jako Construction worker za 14 $. Malowalem sciany z całą ekipą w szkołach publicznych. Praca w sumie lajtowa na to co byśmy zrobili normalnie w jeden dzien mieliśmy 2 dni:) także co chwile przerwa na papierosa albo na lunch 2 godzinne przerwy:D W tym roku też tam chyba pojade. Organizatorem było YTP. W tym roku tez sie chyba tam wybiore bo sianko dobre zarobiłem:)

Napisano

Sadzac po Twojej odpowiedzi ciezko wywnioskowac czy sianko bylo dobre , skoro co chwile mieliscie przewry i to co moglbys zarobic w 1 dzien dzililes na 2 dni chyba, jak dla mnie to strata kasy. Chyba, ze sie myle i placili wam za godiny ;) wtedy rozumie Twoja radosc :) Pozdrawiam.

ooo, to jest juz nas dwoje ;)

masz juz jakies inf?

jakiegos znajomego który był w NY? sprawdzone biuro?

myślałes o opcji self ?

Wiesz ja juz bylem 2 razy w USA jednak ani razu w NYC, jechalem zawsze z YESA ale wiadomo, zalezy jak sie trafi, niektorzy sobie chwala niektorzy nie, ja ich nie bede chalil, bo prace mi marna za;latwili. Ale zawsze dalem rade szukajac 2 i 3 pracy, przy czym jak jechalem 2 raz to juz jechalem do wlasnego pracodawcy :D

Napisano
Sadzac po Twojej odpowiedzi ciezko wywnioskowac czy sianko bylo dobre , skoro co chwile mieliscie przewry i to co moglbys zarobic w 1 dzien dzililes na 2 dni chyba, jak dla mnie to strata kasy. Chyba, ze sie myle i placili wam za godiny ;) wtedy rozumie Twoja radosc :) Pozdrawiam.

Wiadomo że płacili za godziny. Nasz pracodawca dostawał robote do zrobienia (np. pomalowanie korytarzy w szkole) i ustalał z derektorem szkoły ile to potrwa (np. 2 tyg.) I tyle to musialo trwac wiadomo im dłuższe zlecenie tym wiecej kasy, a jak panstwo za cos płaci trzeba jak najwiecej ciągnąć :D

Napisano

Praca na budowach, remontach jest dosć dobrze płatna. Pamiętać należy jednak o tym, że jak nasz pracodawca nie ma zleceń to my nie mamy pracy :-)

I jeszcze jedna praca drugiej jest nie równa, często jest tak, że się wiecej siedzi jak pracuje a czasem na odwrót, wszystko zależy, od szczęścia. Najlepiej zatem jechać do sprawdzonej pracy.

Lato to sezon remontów, więc nie powinno być problemu ze znalezieniem pracy. Ale uważać trzeba na nieuczciwych pracodawców.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...