Skocz do zawartości

W&T NY

Skolo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy jedzie ktos na W$T'08 do Nowego Yorku ??? A moze ktos juz tam byl? - jakie biuro polecacie i jakiego pracodawce najlepiej wybrac?

Napisano

z tego co sie orientuje to biuro z lodzi, go2usa mialo oferte pracy w NYC na budowie, pisalem nawet do nich ale moje pyt pozostalo bez odpowiedzi, w&t w nyc wydaje mi sie chybiony min. ze wzgledu na oplacalnosc - drogie koszty zycia, polecam wybranie czegos innego i wypad do NYC turystycznie, poniewaz musialbys miec naprawde duzo szczescia aby ci sie work w NYC zwrocil

Napisano
Czy jedzie ktos na W$T'08 do Nowego Yorku ??? A moze ktos juz tam byl? - jakie biuro polecacie i jakiego pracodawce najlepiej wybrac?

Hej, ja takze bylam kiedys bardzo zainteresowana praca na wat w NYC, ale z tego co sie zorientowalam, to raczej ciezko dostac oferte pracy w duzych, atrakcyjnych miastach typu NYC, Chicago czy Boston. Nie pamietam tez zadnej firmy ktora w ofercie mialaby dostepna prace w ktoryms z tych miast (co prawda pewnie nie sprawdzilam ofert wszystkich firm bo jest ich sporo, poza tym mogly nowe oferty jescze sie pojawic), zazwyczaj sa to czy miasteczka. Wydaje mi sie ze w przypadku Nowego Jorku najlepszym rozwiazaniem jest wybrac opcje job hunting i na miejscu szukac pracy albo teraz zacznij przez interent, chociaz "odpisywalnosc" ze strony potencjalnych pracodawcow jest prawie zadna (2 lata temu na moich ponad 60 maili dostalam dwie odp., niestety odmowne). Czasem firmy na swoich stronach maja umieszczone ofery pracy w najatrakcyjniejszych miastach typ wlasnie NYC, San Francisco, Miami ale moim zdaniem to tylko wabiki, bo jak przyjdzie co do czego to sie okazuje ze nieaktualne..

• 3 tygodnie później...
Napisano
Właśnie, a był ktos moze z was na opcji hunting job ??

nie koniecznie w NY ?

ja byłam w zeszłe wakacje na job hunting z Pascal Job i przyznam szczerze że bardzo mi sie podobało, mało papierów, a wizę dostałam 3 tyg.po zapisaniu sie -w tym roku też sie wybieram. byłam w nevadzie w Indian Springs nie daleko las vegas. praca czeka i nie ma sie co martwić każdy kto chce to sobie poradzi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...