Skocz do zawartości

W&T po ukonczeniu I semestru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć! Szukam ludzi, którzy zaczeli studiowac od stycznia a w czerwcu tego samego roku pojechali na wat. Czy miał ktos taka sytuacje i jak było z wiza? Bo co biuro to rózna opinia - kazde z nich ma inne zasady. Jednakże znalazłam biuro które mówi ze nie ma problemu zeby jechac na wat rozpoczynając studia/studium w styczniu, jednak zaznaczają ze oni nie daja gwarancji ze dostanie się wize, ale mieli juz takich szaleńców i poszło pomyslnie. Zaznaczyli ze na wat raczej wszyscy dostają wize. Czekam na odpowiedź ludzi ktorzy byli dokładnie w takiej sytuacji. pozdrawiam

Napisano

Je słyszałem, że trzeba być studentem co najmniej 6 miesięcy jak się chce dostać wizę.

Natomiast co do tych szaleńców. W ambasadzie nie zawsze sprawdzają czy Twoje dane ze szkoły są prawdziwe. Za pierwszym razem dokładnie mnie sprawdzali, a za drugim pojechałem do Warszawy bez indeksu bo nie miałem rejestracji na kolejny semestr jeszcze, a nawet przez tydzień byłem wykreślony, ale w Ambasadzie okazało się że facet brał ślub w okolicach mojego miasta docelowego, rozgadał się i o nic mnie nie pytał.

Zastanów się czy chcesz ryzykować, bo jak wizy nie dostaniesz to jednak stracisz trochę pieniędzy.

Napisano
Cześć! Szukam ludzi, którzy zaczeli studiowac od stycznia a w czerwcu tego samego roku pojechali na wat. Czy miał ktos taka sytuacje i jak było z wiza? Bo co biuro to rózna opinia - kazde z nich ma inne zasady. Jednakże znalazłam biuro które mówi ze nie ma problemu zeby jechac na wat rozpoczynając studia/studium w styczniu, jednak zaznaczają ze oni nie daja gwarancji ze dostanie się wize, ale mieli juz takich szaleńców i poszło pomyslnie. Zaznaczyli ze na wat raczej wszyscy dostają wize. Czekam na odpowiedź ludzi ktorzy byli dokładnie w takiej sytuacji. pozdrawiam

dzieki za odpowiedź, ale teraz już mamy polowe listopada wydaje mi sie ze nie ma szans na rozpoczecie teraz, jedyne wyjscie zacząć w styczniu. trudno moze sie uda. A moze ktoś jeszcze był w podobnej sytuacji?

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...