agaUSA24 Napisano 7 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2007 Cześć! Szukam ludzi, którzy zaczeli studiowac od stycznia a w czerwcu tego samego roku pojechali na wat. Czy miał ktos taka sytuacje i jak było z wiza? Bo co biuro to rózna opinia - kazde z nich ma inne zasady. Jednakże znalazłam biuro które mówi ze nie ma problemu zeby jechac na wat rozpoczynając studia/studium w styczniu, jednak zaznaczają ze oni nie daja gwarancji ze dostanie się wize, ale mieli juz takich szaleńców i poszło pomyslnie. Zaznaczyli ze na wat raczej wszyscy dostają wize. Czekam na odpowiedź ludzi ktorzy byli dokładnie w takiej sytuacji. pozdrawiam
sirrocky Napisano 9 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2007 Je słyszałem, że trzeba być studentem co najmniej 6 miesięcy jak się chce dostać wizę. Natomiast co do tych szaleńców. W ambasadzie nie zawsze sprawdzają czy Twoje dane ze szkoły są prawdziwe. Za pierwszym razem dokładnie mnie sprawdzali, a za drugim pojechałem do Warszawy bez indeksu bo nie miałem rejestracji na kolejny semestr jeszcze, a nawet przez tydzień byłem wykreślony, ale w Ambasadzie okazało się że facet brał ślub w okolicach mojego miasta docelowego, rozgadał się i o nic mnie nie pytał. Zastanów się czy chcesz ryzykować, bo jak wizy nie dostaniesz to jednak stracisz trochę pieniędzy.
agaUSA24 Napisano 10 Listopada 2007 Autor Zgłoś Napisano 10 Listopada 2007 Cześć! Szukam ludzi, którzy zaczeli studiowac od stycznia a w czerwcu tego samego roku pojechali na wat. Czy miał ktos taka sytuacje i jak było z wiza? Bo co biuro to rózna opinia - kazde z nich ma inne zasady. Jednakże znalazłam biuro które mówi ze nie ma problemu zeby jechac na wat rozpoczynając studia/studium w styczniu, jednak zaznaczają ze oni nie daja gwarancji ze dostanie się wize, ale mieli juz takich szaleńców i poszło pomyslnie. Zaznaczyli ze na wat raczej wszyscy dostają wize. Czekam na odpowiedź ludzi ktorzy byli dokładnie w takiej sytuacji. pozdrawiam dzieki za odpowiedź, ale teraz już mamy polowe listopada wydaje mi sie ze nie ma szans na rozpoczecie teraz, jedyne wyjscie zacząć w styczniu. trudno moze sie uda. A moze ktoś jeszcze był w podobnej sytuacji? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.