Skocz do zawartości

W&T 2008 pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
co do organizacji sponsorujących to jedyna taka organizacja na polskim rynku jest (......)

Post zedytowany przez Moderatora.

@ Kubas - tak jak mowilem YTP w tym watku:

http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=9002

prosze NIE NAGANIAC na firme. Opisujemy rzetelnie tylko swoje doswiaczenia. Reklamy na forum typu XXXX firma is the best i jeszcze linkowanie do nich defintywnie podchodzi pod reklame.

Regulamin mowi co firma musi zrobic zeby sie reklamowac na forum.

Wlasciciel forum tez musi na czyms zarabiac. Chyba to dla wszystkich oczywiste.

• Odpowiedzi 22
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

dobrze ze administrator sie tym zainteresowal.

ja jade z biurem BTC do SoCal (Southern California) pod koniec maja 2008.

a moj email to: clarq007@aim.com

Napisano
A ja też mam pytanie.

Czy ktoś z was, miał prace z targów pracy w Warszawie,

wiem, że jest biuro w Łodzi, które wysyła swoich uczestników

na targi do Warszawy, ale nie moge tego biura znaleźć :)

14 listopada w WSHE sa targi pracy w USA (ale nie pracodawców tylko firm posredniczących i sponsorujących) i z pewnością znajdziesz tam organizacje która wysyła ludzi do Warszawy na targi, nawet nie jedną. Przyjdź rozejrzyj się i sama zadecyduj

Napisano

świetnie, dzięki :)

tylko po tych targach pewnie bede miała jeszcze większy mętlik w głowie niż teraz ;)

a wiesz może w jakich godzinach i gdzie dokładnie, bo na stronie nic nie ma.

Napisano
świetnie, dzięki :)

tylko po tych targach pewnie bede miała jeszcze większy mętlik w głowie niż teraz ;)

a wiesz może w jakich godzinach i gdzie dokładnie, bo na stronie nic nie ma.

między 10 a 16 ale lepiej być wcześniej niż o 15:55 hehe. A targi będą w centralnej części szkoły - "Patio WSHE"

Napisano
Witam

Mam zamiar w przyszłe wakacje wybrać sie na W&T jestem na etapie wybierania organizatora, a więc co za tym idzie jest wiele pytań bo to mój pierwszy raz, a jak wiadomo kiedyś ten pierwszy raz musi być :). Interesują mnie oferty w NY, NJ i ogólnie to wybrzeże.

1. Pierwsze podstawowe do tych co już byli i sprawdzili to jakiego organizatora wybrać, jaką opcję wybrać (z załatwieniem pracy, mieszkania, czy po prostu później szukać na własną rękę). jakiej pracy unikać np. myjnia supermarket (wiem, że to jest wszystko zależne od pracodawcy, ale jednak są takie prace za które sie lepiej nie brać nawet jeżeli pracodawca jest wyrozumiały), jak wygląda koszt utrzymania się tam na miejscu(koszt jedzenia wiadomo nie luksusy ale tyle żeby starczyło do przeżycia, koszt kupna ewentualnego samochodu bądź dojazdu busem proszę napiszcie swoje doświadczenia) i wasze stawki za godzinę i jaka praca. no i coś o co zapomniałem zapytać, a wy uważacie, że jest ważne przy pierwszym wyjeździe na co zwrócić szczególną uwagę by nie zostać zrobionym w wiadomo co ;)

2. Do tych co są w takiej sytuacji co ja. To pierwsze pytanie kto jedzie i kto jest ewentualnie chętny na wspólną wyprawę. Mieszkam w Kujawsko-Pomorskim Włocławek ale to chyba nie jest za duży problem bo można sie zawsze umówić (kawę, piwko, cokolwiek) gdzieś indziej w Polsce np. w połowie drogi :D

Pozdrawiam i proszę pomóżcie napiszcie coś

ps. sorry za kolejny topic ale myślę, że zebranie takich informacji w jednym miejscu pomoże nie tylko mi ale innym w takiej sytuacji co ja.

Hej ;)

Mam troche doswiadzczenia w wyjazdach do Stanow i wiem jak abstrakcyjne to sie wszystko wydaje wiec chetnie pomoge. Ja w tym roku wyjezdzalam z firmy z ktorej jestem bardzo zadowolona (nazwy nie podaje bo administrator sie wkurzy) i pracowalam na wschodnim wybrzezu. Wiem ze maja oni pracowawcow miedzy innymi w Nowym Jorku, Maine, Virginii i na Florydzie. Radze ci wybor oferty gdzie odrazu PRZED WYJAZDEM masz nagrana prace i jak nie zalatwione od razu mieszkanie to wynajmij sobie hostel czy motel na pierwsze 2-3 dni...naprawde zaoszczedzi ci to sporo klopotow. Radze unikac prac typu dishwasher i housekeeper...najlepsze sa prace w supermarketach, restauracjach jako kelnerzy/busserzy.

Tak wogole jak jestes zainteresowany to napisz czy odezwij sie na gg:

peaceania@yahoo.com gg: 11153215

Nie mialabym nic przeciwko jak ktos udzieliby mi troche informacji przed pierwszym wyjazdem bo to czesto pomaga w podjeciu decyzji. Chetnie pomoge.

Do uslyszenia :D

Napisano

"Radze unikac prac typu dishwasher i housekeeper...najlepsze sa prace w supermarketach, restauracjach jako kelnerzy/busserzy. "

Nie zgadzam się z tą opinią. Przepracowałem ostatni wrzesień jako dishwasher i zarobiłem na czysto 3 tys. $. Dużym plusem jest jedzenie za darmo. A houskeeperzy zazwyczaj dostają napiwki...

Napisano

Ja tez sie nie zgadzam. Na stale jako dish washer nie pracowałem, ale nie dość że miałem duża stawkę - 11 za godzinę - to jeszcze jak był slow to prawie nie miałem roboty + jedzenie darmo. Co do housekeeperow duża pensja plus napiwki. Polecam w małych hotelach gdzie zawsze panuje rodzinna atmosfera i oprócz wypłaty dostaje się dodatkowe upominki/korzyści śniadania i premie itp. W dużych hotelach bardzo często bywa że starsze stażem housekeeperki robiąc inspekcje pokoi przed sprzątaniem, chowają napiwki do kieszeni. A z napiwków nierzadko było około 60% pensji. Ja się spotkałem z opinią nawet że housekeeping to najlepsza praca.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...