marta_s-c Napisano 16 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2007 Hej Napiszcie co udalo wam sie ciekawego zobaczyc po worku. Co polecacie,a co nie koniecznie jest warte obejrzenia ?? Jakie wrazenia itd.
klaudek Napisano 16 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2007 -San Francisco - najciekawsze miejsce w jakim bylem w swoim zyciu.... -Los Angeles (Universal Studio,Hollywood,Downtown,Disneyland,Venice Beach) - na 2-3 dni godne uwagi, Beverly Hills przerekalmowane jak i inne czesci tego miasta, ale patrzac ze z SFO virgin america lata na LAX roundtrip - 80-90 $ czemusz nie -Las Vegas - na dwa dni polecam, zwiedzic kasyna, hotele, kiczowate troche ale co tam, a w nocy sie zabawic w klubie Tabu albo Club 54 w MGM Resort.....uuu -Sacramento (fajne sa szczegolnie okolice, no ale jak sie porobnuje Sac do Bay Area, to jak Malucha do Volvo S40 -Reno -Lake Tahoe (North Shore, West, East) - piekne okolice, warto zobaczyc Emeral Bay i South Lake Tahoe
gabrielangel Napisano 16 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2007 Wiesz, zalezy gdzie chcesz jechac bo ciezko Ci bedzie zwiedzic i east coast i west coast za jednym razem. Kazda strona usa ma swoje uroki, ale ciezko byloby tu wypisac wszystko co warto zobaczyc.
seguar Napisano 16 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2007 polecam Chicago, na ktorego zwiedzanie nalezy przynajniej tydzien zarezerwowac:)
aniade Napisano 16 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2007 hej, a tak trochę out of topic to muszę przyznać ze byłam na worku już dwa razy i najlepiej było tam gdzie pracowałam. Jakieś małe mieściny. Lokalni ludzie, wszystkich w czasie tych trzech miechów udało się poznać. Nic na pokaz. Każde miasto ma swoje jakieś turystyczne atrakcje. W tym roku miałam okazję zobaczyć Blue Angels i to dopiero jest przeżycie kiedy smiglowce bodajże F-18 przelatuje parenascie metrow nad głową :D A w takim New Yorku byłam juz kilka razy i miasto rzecz jasna robi wrażenie ale po 5 dniach tam byłam zmeczona tym tłumem i podróżami metrem. Pozdrawiam
klaudek Napisano 17 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2007 Tu sie zgodze z kolezanko z gory, ja tez bylem w malej miescinie nad Lake Tahoe, ja i jeszcze kilku Bulgarow, Turek i Rosjanin. Pracując w lokalnym sklepie byliśmy atrakcja i po jakims czasie rowniez poznalismy cala miescine, poznawalismy rowniez turystow ktorzy odpoczywali w okolicach. Amerykanki.... uuu:)
lipski Napisano 18 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2007 ja zwiedzilem: -San Francisco -San Diego-piekne - Tama Hoovera - Wielki Kanion Kolorado - Reno - Lake Tahoe - Dolina Smierci - Joshua Park - Park Yosemite i Sekwoi - Las Vegas przez 4 miesiace Wszystko warte zobaczenia bo w Polsce tego nie mamy...
cpi Napisano 26 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2007 a czy cos ciekawego jest do zwiedzania na wschodzie? gdzie warto sie wybrac oprocz nowego jorku i waszyngtonu? p.s. czy wodospad niagara dziala w okresie zimowym? (znaczy wiem ze woda dalej leci :] ale czy w zimie tez mozna podplynac pod sama sciane?)
studentkaUJ Napisano 26 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2007 Ja poplynelam w rejs po Karaibach, start w miami, potem Honduras, Belize, Kajmany, Meksyk i powrot do Miami to chyba podroz mojego zycia. Krajobrazy jak z bajki, ciekawi ludzie. polecam serdecznie! zwlaszcza, ze po pracy w stanach spokojnie mozna sobie na cos takiego pozwolic!! HejNapiszcie co udalo wam sie ciekawego zobaczyc po worku. Co polecacie,a co nie koniecznie jest warte obejrzenia ?? Jakie wrazenia itd.
t0d Napisano 26 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2007 Ja poplynelam w rejs po Karaibach, start w miami, potem Honduras, Belize, Kajmany, Meksyk i powrot do Miami to chyba podroz mojego zycia. Krajobrazy jak z bajki, ciekawi ludzie. polecam serdecznie! zwlaszcza, ze po pracy w stanach spokojnie mozna sobie na cos takiego pozwolic!! how much and where do i sign in? co do zwiedzania: - trochę Myrtle Beach, SC - Nowy Jork przez 1,5 miesiąca - prawie wszystkie główne atrakcje (i nie chodzi mi tu o standard: Empire State, statua, most brooklynski - ale również takie miejsca jak kratka Marylin Monroe ;-) itd) - trochę Florydy (Orlando - samo miasto nie zachwyca) - Niagara od strony kanadyjskiej (widok ze Skylon Tower - boski) - Toronto - po NY nic specjalnego, ale ma swój urok (CN Tower to podstawa: do tego PATH, Royal Ontario Museum, City Hall, Eaton Center, Rogers Center, wyspy Toronto - reszta mało interesująca) o
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.