Skocz do zawartości

Camp America >> CCUSA

iceman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Wyjechałem w tym roku pierwszy raz z Camp America - wszystko było super, spędziłem wspaniałe wakacje, cudowny kraj - ale słyszałem od paru osób o lepszej ofercie CCUSA.

No i moje pytanie: czy istnieje możliwość zmiany programu ? Czy jest możliwe żebym w przyszłym roku wyjechał z CCUSA na takich warunkach jakbym jechał od nich drugi raz ?

Znajoma pisała kiedys maila i podobno tak można, ale chcę się upewnić.

Zna ktoś cene wyjazdu i max. płace przy wyjeździe drugi raz z CCUSA ? Bo na ich stronie www nic nie znalazłem.

Pzdr.

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

mozesz,mozesz, wkoncu wracasz na camp a nie do organizacji, pamietaj tez ze mozesz negocjowac swoj kontrakt,najlepiej dowiedz sie od swojego dyrektora ktora firma ma najmniejsza prowizje dla siebie, a tutaj w Polsce sprawdzaj programy w zakladkach dla returners a z tego co widzialam w poprzednim poscie to masz jeszcze oprocz ccusa i camp america, camp leaders,

ogolnie ja bylam dwa razy na kampie i jak jechalam drugi raz przeliczalam wszystkie oferty, ile trzeba zaplacic i jaki kontrakt mi dadza, ale praca sie oplacala bo dostalam 3000$ kontraktu :) a z jaka firma jechalam nie powiem zeby nie sugerowac

Napisano

hej! ja bylem dwa razy z campamerica i jest troche drogawo. natomiast duzo osob z mojego drugiego campu przyjechalo z CCUSA i wiem ze mieli tanszy program. poza tym CA bierze 100$ za zmiane lotu a np ccusa nie brało... przejrzyj stronki i przeanalizuj co sie bardziej oplaca.

Napisano

dzięki za odpowiedzi :)

no właśnie, moja znajoma była w tym roku 3-ci raz na tym samym campie z CCUSA i dostała $3600 za 9 tyg + $600 za post camp (3 tyg) tak więc całkiem nieźle

tylko nie wiem czy ona sie nie ugadała z dyrektorem campu

wie ktoś jak wychodzi drugi raz z CCUSA ? jakie max zarobki dostawaliście ? bo podróż to pewnie grosze (jedynie przelot + koszty wizowe)

Pozdr.

Napisano

:rolleyes: 3600$ a moze 3600zł????????????

to musiala miec jakies wtyki u dyrektora campu albo jakas dobrze platna pozycje :) generalnie otrzymuje sie kieszonkowe ok 1200$ (powracajacy chyba wiecej otrzymuja) i ewentualnie cos za postcamp...

ja jako powracajacy z CA dostalem 1450$ to bylo rok temu :(

Napisano

no wlaśnie nie pln, tylko $ :) dlatego mnie to tak zaskoczylo

mozliwe ze ta kasa byla juz z dodatkiem za post camp, ale mimo to i tak jak dla mnie dość sporo jak na camp

ja bylem pierwszy raz to standardowo jak to w CA $1150 no i za post camp $600

dlatego tak mnie to zdziwilo że aż taka duża różnica, a jak mi powiedziala ze jezdzi od poczatku z ccusa to mnie odrazu zainteresowalo :(

Napisano

3600$ mozliwe tylko jesli ma sie jakies niesamowite uklady z dyrektorem campu,

ja nawiazalam kontak z dyrektorem mojego campu ta mi powiedziala ze jesli pojade z CCUSA to dostane jakies 2100$ a z Camp Leaders 2700$, zaskoczylo mnie to niesamowicie, jest to podobno uzaleznione od prowizji jakie placi camp organizacji,

wiec moze warto wypytac dyrektora :)

ja juz wszystko wybadalam i CL nie ma wcale prowizji za program :(

Napisano

nie no musza mieć jakies prowizje, na czyms musza zarabiac

aż za ładnie to wygląda: żadne dodatkowe koszty wyjazdu dla returners, zero prowizji od zarobków ... :)

Napisano

heheh no nie, cudow nie ma, ale ty w polsce nie placisz za program tylko za wize i bilet ( sam mozesz sobie kupic) a zarabiaja na tobie po drugiej strony wody, bo prowizje za ciebie moze zaplacic dyrektor kampu lub potracaja z twojego kontraktu 395$ albo pol na pol ty i dyrektor pokrywacie prowizje) tak wiec nie placisz za obsluge tutaj ( swoja droga inne firmy niezle przycinaja na tych oplatach programowych)

ja juz wszystko wiem, dzwonilam do nich :)

Napisano

Wyjeżdzając drugi i kolejn raz na ten sam obóz jestes traktowany przez CCUSA na warunkach osoby powracającej więc obowiazują Cię stawki niższe:) Jeśli chodzi o pensję jaką dostajesz za pracę na campie, jest to rzeczywiście indywidualne, zależy od Twojego dyrektora campa. Warto negocjować. Ja jechałam trzy razy z organizacją CCUSA i za każdym razem dostawałam więcej, do tego bonusy i postcampwięc wychodziłam na niemal 2300 USD. Wle podkreślam że to zalezy od Twoich negocjacji. Jeśli chodzi o CCUSA, są tańsi niż CA a i do tego nie zabierają Ci tyle z wypłaty co CA. Z tego co wiem ludzie jadący na mój camp z Camp America, w kolejnym roku wracali z CCUSA bo po prostu było to bardziej opłacalne:) Jeśli chodzi o stawki i inne opłaty to proszę o pytania na PRV, warto zaznaczyć że CCUSA nie ma żadnych kosztów ukrytych:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...