iceman Napisano 17 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2007 Witam ! Wyjechałem w tym roku pierwszy raz z Camp America - wszystko było super, spędziłem wspaniałe wakacje, cudowny kraj - ale słyszałem od paru osób o lepszej ofercie CCUSA. No i moje pytanie: czy istnieje możliwość zmiany programu ? Czy jest możliwe żebym w przyszłym roku wyjechał z CCUSA na takich warunkach jakbym jechał od nich drugi raz ? Znajoma pisała kiedys maila i podobno tak można, ale chcę się upewnić. Zna ktoś cene wyjazdu i max. płace przy wyjeździe drugi raz z CCUSA ? Bo na ich stronie www nic nie znalazłem. Pzdr.
otoagatka Napisano 17 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2007 mozesz,mozesz, wkoncu wracasz na camp a nie do organizacji, pamietaj tez ze mozesz negocjowac swoj kontrakt,najlepiej dowiedz sie od swojego dyrektora ktora firma ma najmniejsza prowizje dla siebie, a tutaj w Polsce sprawdzaj programy w zakladkach dla returners a z tego co widzialam w poprzednim poscie to masz jeszcze oprocz ccusa i camp america, camp leaders, ogolnie ja bylam dwa razy na kampie i jak jechalam drugi raz przeliczalam wszystkie oferty, ile trzeba zaplacic i jaki kontrakt mi dadza, ale praca sie oplacala bo dostalam 3000$ kontraktu a z jaka firma jechalam nie powiem zeby nie sugerowac
Marcincin Napisano 18 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2007 hej! ja bylem dwa razy z campamerica i jest troche drogawo. natomiast duzo osob z mojego drugiego campu przyjechalo z CCUSA i wiem ze mieli tanszy program. poza tym CA bierze 100$ za zmiane lotu a np ccusa nie brało... przejrzyj stronki i przeanalizuj co sie bardziej oplaca.
iceman Napisano 18 Listopada 2007 Autor Zgłoś Napisano 18 Listopada 2007 dzięki za odpowiedzi no właśnie, moja znajoma była w tym roku 3-ci raz na tym samym campie z CCUSA i dostała $3600 za 9 tyg + $600 za post camp (3 tyg) tak więc całkiem nieźle tylko nie wiem czy ona sie nie ugadała z dyrektorem campu wie ktoś jak wychodzi drugi raz z CCUSA ? jakie max zarobki dostawaliście ? bo podróż to pewnie grosze (jedynie przelot + koszty wizowe) Pozdr.
Marcincin Napisano 18 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2007 3600$ a moze 3600zł???????????? to musiala miec jakies wtyki u dyrektora campu albo jakas dobrze platna pozycje generalnie otrzymuje sie kieszonkowe ok 1200$ (powracajacy chyba wiecej otrzymuja) i ewentualnie cos za postcamp... ja jako powracajacy z CA dostalem 1450$ to bylo rok temu
iceman Napisano 18 Listopada 2007 Autor Zgłoś Napisano 18 Listopada 2007 no wlaśnie nie pln, tylko $ dlatego mnie to tak zaskoczylo mozliwe ze ta kasa byla juz z dodatkiem za post camp, ale mimo to i tak jak dla mnie dość sporo jak na camp ja bylem pierwszy raz to standardowo jak to w CA $1150 no i za post camp $600 dlatego tak mnie to zdziwilo że aż taka duża różnica, a jak mi powiedziala ze jezdzi od poczatku z ccusa to mnie odrazu zainteresowalo
otoagatka Napisano 18 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2007 3600$ mozliwe tylko jesli ma sie jakies niesamowite uklady z dyrektorem campu, ja nawiazalam kontak z dyrektorem mojego campu ta mi powiedziala ze jesli pojade z CCUSA to dostane jakies 2100$ a z Camp Leaders 2700$, zaskoczylo mnie to niesamowicie, jest to podobno uzaleznione od prowizji jakie placi camp organizacji, wiec moze warto wypytac dyrektora ja juz wszystko wybadalam i CL nie ma wcale prowizji za program
iceman Napisano 18 Listopada 2007 Autor Zgłoś Napisano 18 Listopada 2007 nie no musza mieć jakies prowizje, na czyms musza zarabiac aż za ładnie to wygląda: żadne dodatkowe koszty wyjazdu dla returners, zero prowizji od zarobków ...
otoagatka Napisano 19 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2007 heheh no nie, cudow nie ma, ale ty w polsce nie placisz za program tylko za wize i bilet ( sam mozesz sobie kupic) a zarabiaja na tobie po drugiej strony wody, bo prowizje za ciebie moze zaplacic dyrektor kampu lub potracaja z twojego kontraktu 395$ albo pol na pol ty i dyrektor pokrywacie prowizje) tak wiec nie placisz za obsluge tutaj ( swoja droga inne firmy niezle przycinaja na tych oplatach programowych) ja juz wszystko wiem, dzwonilam do nich
Ewa Kasia Napisano 19 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2007 Wyjeżdzając drugi i kolejn raz na ten sam obóz jestes traktowany przez CCUSA na warunkach osoby powracającej więc obowiazują Cię stawki niższe:) Jeśli chodzi o pensję jaką dostajesz za pracę na campie, jest to rzeczywiście indywidualne, zależy od Twojego dyrektora campa. Warto negocjować. Ja jechałam trzy razy z organizacją CCUSA i za każdym razem dostawałam więcej, do tego bonusy i postcampwięc wychodziłam na niemal 2300 USD. Wle podkreślam że to zalezy od Twoich negocjacji. Jeśli chodzi o CCUSA, są tańsi niż CA a i do tego nie zabierają Ci tyle z wypłaty co CA. Z tego co wiem ludzie jadący na mój camp z Camp America, w kolejnym roku wracali z CCUSA bo po prostu było to bardziej opłacalne:) Jeśli chodzi o stawki i inne opłaty to proszę o pytania na PRV, warto zaznaczyć że CCUSA nie ma żadnych kosztów ukrytych:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.