Skocz do zawartości

praca wakacyjna dla studenta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem studentem IV roku. Ostatnie wakacje spedzilem w Stanach na programie work&trawel z wiza J 1 i bylo swietnie. Chcialbym wyjechac takze w 2008 roku ale nie zamierzam ponosic kolejny raz kosztow zwiazanych z oplaceniem firmy organizujacej wyjazd. Chodzi mi o wyjazd na okolo 3 miesiace i mozliwosc podjecia legalnej pracy a potem male zwiedzanie. czy mozna to wszystko zalatwic samemu, a jesli tak to jak?

Z gory dziekuje za info!!!

Napisano

Nalatwiejszy sposob zeby wyjechac do Stanow na wakacje to wlasnie w&t, nie da sie ominac kosztow zwiazanych z oplaceniem posrednika (mam tu na mysli nie tylko jakies polskie biuro ale tez fundacje amerykanska), bo gdyby tak bylo podejrzewam, ze 99% studentow ktorzy zaliczyli ten program i byli zadowoleni, sami zorganizowaliby sobie wyjazd. Zeby pracowac legalnie na wakacje musisz miec wize(najpierw jest to promesa) o ktora starasz sie na podstawie wystawionego przez fundacje Ds'a, niestety fundacje nie wystawiaja ich indywidualnie(kiedys napisalam do fundacji InterExchange zapytanie w tej sprawie) dla nich jest latwiej wspolpracowac z posrednikiem. Sa tez oczywiscie inne wizy oprocz J na ktorych mozesz pracowac, ale jesli chodzi o wyjazd tylko na wakacje to chyba J jest najlepsza. Tak na marginesie, jesli planujesz powrot do tego samego pracodawcy, to mozesz jechac na opcje Self, zawsze troche zaoszczedzisz.

Zapomnialam jeszcze o wyjezdzie na camp takze z wiza J-1, program jest troche tanszy od w&t, ale nie orientuje sie w szczegolach, jednak zeby zalatwic wyjazd tez musisz skorzystac z pomocy biura.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...