Kasia876 Napisano 19 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2007 Witam Wszytskich! Jestem zaintersowana wyjazdem do Stanów, jak widze większość z Was Studiuję w Wrocławiu i zapewne zdecyduje się podpisać umowę z firma wlaśnie z Wrocławia. Pytanie tylko którą??????????????Opcji jest wiele, konkurencja spora i nie wiem , którą firmę wybrać. Zapoznałam się dzisiaj z propozycją Almaturu-wiem, że od wielu lat organizują ten program. Poproszę Was o opinie na ich temat.
Rademedes Napisano 19 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2007 Ja z nimi jezdze juz 4 lata, nie narzekam, tylko biuro w Krakowie. Z tego co wiem to rozne podejscie maja w zaleznosci od konkretnego biura lokalnego :-)
Skolo Napisano 19 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2007 Siemka, ja bylem 2 razy w USA z Yesa, powiem, ze wywiazali sie z umowy, nie m ialem problemow. Ale pracy dobrej nie mialem.7$/h ;/
Boom boom Napisano 19 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2007 polecam almatur - solidni , rzetelni , wszystko na czas
Manwe Napisano 19 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2007 Też jestem z Wrocławia i w 2006r. wyjechałem z wrocławskim Almaturem. W tym roku pewnie też sie z nimi zabiore, bo nie miałem z nimi żadnych problemów. Pozdrawiam
ania71 Napisano 20 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2007 ja nie byłam w USA, ale mam kilku znajomych we Wrocławiu, którzy wyjeżdzali przez Almatur i też sobie chwalili obslugę i wogóle,,,
Agata171 Napisano 20 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2007 hej ja jechałam z Alamturem rok temu ( z oddziałem w Gdańsku) i byłam bardzo zadowolona, oczywiście było parę rzecz, które mogłyby byc lepiej, ale jak rozmawiałam później z ludźmi, którzy jechali z innych biur, to okazało się, w innych biurach to dopiero były problemy. Jedynie jeszcze o BTC słyszałam jeszcze pozytywne opinie. Jeśli chodzi o Almatur to polecam, sama jadę z nimi ponownie w tym roku. Nie są może najtańszym biurem, ale za to bardzo profesjonalnym!!! Pozdrawiam, Agata:)
Widget Napisano 21 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2007 A czy moglibyscie powiedziec jaki byl koszt wyjazdu na worka w 07 taki sumaryczny..??
t0d Napisano 21 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2007 z mojej strony, o ile mnie pamięć nie myli: wpisowe: 399 pln program: 375$ (po około 2,90) + dodatkowe ubezpieczenie 60$ bilet: 750$ (po 2,98 pamiętam jak dziś) kieszonkowe: 800$ (średnio po 2,85) wiza i SEVIS: 300 pln + 35$ (po 2,86) reasumując: ~6600 pln można było i taniej - ale również nie jest to najdroższe teraz pamiętaj że dolar jest o blisko 1/5 tańszy
YahooUsa Napisano 22 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2007 A czy moglibyscie powiedziec jaki byl koszt wyjazdu na worka w 07 taki sumaryczny..?? Ja od trzech lat jezdze z CCUSA na worka. Moje koszty: 645$ za program Independent Returnee (w tym jest juz ubezpieczenie, oplata za SEVIS, szkolenie przedwyjazdowe, wystawienie pozwolenia na prace, handbook o stanach, pare gadzetow i daja Ci nawet karte tel. z paroma impulsami ) 100$ oplaty za wize ktora pobiera ambasada (jak u kazdej firmy...) poniewaz biletu nie trzeba z nimi kupowac wyszlo mnie jakies 2000 zl za lot (lecialem z berlina liniami Virgin Atlantic) Czyli wychodzi jakies: 3600 zl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.