kamilka077 Napisano 2 Maja 2008 Zgłoś Napisano 2 Maja 2008 hej ja jade na alaske z kolezanka.Piekny stan jeszcze piekniejsze widoki:)w zeszlym roku bylam w anchorage i pogoda byla super malo deszczu i cieplo, pogoda latem zblizona do polskiej pogody na wiosne:)polecam anchorage:)
Molyiks Napisano 2 Maja 2008 Zgłoś Napisano 2 Maja 2008 Hej moja kolezanko jedziemy tam razem i to za 2 tygodnie juppiii a potem do Mexicooooooo Alaska najpiekniejsze miejsce na świecie
kamilka077 Napisano 9 Maja 2008 Zgłoś Napisano 9 Maja 2008 alaska -->mexicoo dobra sprawa:) ale duzo rzeczy trzeba ogarnac ale damy rade a co do alaski to juz tam sniegu nie ma ze 2 tyg takze mozna smialo jechac:)tylko jakas kurtke zimowa trzeba zabrac no i plaszcz przeciwdeszczowy tam tez kupic mozna ale co polski to polski:)22 maja lecimy do anchorage :)piekne miasto jak juz mowilam:)
djsimo Napisano 11 Maja 2008 Zgłoś Napisano 11 Maja 2008 hello, tak wczesnie to na alaske nie ma sie co wybierac. bylem w tamtym roku, tripa rozpoczalem od miejsca EGEGIK dla Icicle Seafood za posrednictwem WNU. Nie ma po co leciec wczesniej niz 15-20 czerwca. Powod? Nie ma ryb :-) i nie sluchajcie kitow ktore w biurach wciskaja, ze na poczatku czerwca albo lepiej i w maju, szkoda czasu, nerwow. 15 czerwca i w gore to optymalny czas kiedy rybki sie pokazuja. Jak cos to chetnie poopowiadam o miejscach w ktorych bylem jak ktos sie tam wybiera. Egegik - Icicle Seafood Ketchikan - Lucky Buc Sitka - Silver Buy Seafood gg:723023 pozdrawiam, szymon.
misiek-s Napisano 17 Maja 2008 Zgłoś Napisano 17 Maja 2008 a kto tu mowil o rybkach co nie drogie kolezanki trzeba miec dobra prace a nie na statku sie bujac. alaska coraz blizej :-)
Molyiks Napisano 20 Maja 2008 Zgłoś Napisano 20 Maja 2008 Pewnie pewni drogi kolego ;P Cos poprzednik Twój sie trochę pomądrował i mu nie wyszło haha Kto jest mądry ten ma dobrą pracę i nawet od kwietnia A, że rybek w maju nie ma to już problem kolegi ;p Jutro już lecimy ;p A rybki to tylko na obiad ;p
kamilka077 Napisano 11 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2008 witam wszystkich ktorzy lubia podrozowac za male pieniadze:)juz drugi raz z rzedu bylam na alasce w anchorage to naprawde piekne miejsce ...za male pieniadze mozna zobaczec piekne miejsca;)od parkow po lodowce....itp....pracowalam tam w duzej firmie na lotnisku, bylo to swietna praca nadgodziny 150 % no i wyzywienie za free:)a za godzine lekkiej pracy placili mi 10 dolcow ,faceci oczywiscie jako driverzy zarabiali wiecej ok 14 dolarow to sie oplaca uwierzcie;)a jak ma sie troche czasu wolnego mozna wynajac samochod i jechac w piekne miejsca:)ja z kolezanka wynajelysm,y samochod i pojechalysmy do DENALI i okolicznych miasteczek , cala oplata wyszla na dwie ok 220 dolcow z paliwem, a przejechalysmy ok 800 mil:) ja w tym roku wracam do anchorage i do tej samej pracy mam dobre kontraky takze mam po co wracac:)jakby ktos chcial pomocy zeby wyjechac tam to zapraszam na gg 3859319:)a poza tym to naprawde piekny stan i nie jest tak zimno jak mowia niektorzy:)a jak ktos jest bardziej zainteresowany okolica moge pokazac zdjecia;)pozdrawiam:) jesli studenci chca gdzies wyjechac zarobic pieniadze to tylko na alaske tam tani jest sprzed komputerowy bez 2 podatku no i same pozytywy:)
Molyiks Napisano 11 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2008 tak kochana kolezanka jak jechac to tylko na Alaske;) zaczelo się znowu nasze wielkie odliczanie Zima szybko minie a my jak sie uda juz pod koniec kwietnia zawitamy na nasze przepiekne alaskowe ziemie i znow poogladamy nasze samolociki siedząc w smoke area i wzdychajac jak nam tam jest fajowo jak cos to mozna nas pytac co i jak z Alaskka bo my expertka od kazdej sprawy jestesmy terz i tyle co my roznych dziwnych przygod (dobrych i zlych) nie przezył nikt
marvel Napisano 12 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2008 Mam pytanie czy byliście już może na wyjeździe organizowanym przez Pawła Kosickiego? Jeśli tak to jakie wrażenia?
muzzy Napisano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2009 Jesli to jest kontrakt w Togiaku, Kodiaku to poznalem studentow ktorzy z nim pojechali. Bylo roznie, jedni byli zadowoleni drudzy narzekali. Ale ogolnie wyrazali sie na plus. Ja w tym roku znowu jade do Nakneku do Yardarmu z whynotusa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.