Skocz do zawartości

Kto jest chetny na WAT ALASKA 2008?

GosiaK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej ja jade na alaske z kolezanka.Piekny stan jeszcze piekniejsze widoki:)w zeszlym roku bylam w anchorage i pogoda byla super malo deszczu i cieplo, pogoda latem zblizona do polskiej pogody na wiosne:)polecam anchorage:)

• Odpowiedzi 33
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

alaska -->mexicoo dobra sprawa:) ale duzo rzeczy trzeba ogarnac ale damy rade a co do alaski to juz tam sniegu nie ma ze 2 tyg takze mozna smialo jechac:)tylko jakas kurtke zimowa trzeba zabrac no i plaszcz przeciwdeszczowy tam tez kupic mozna ale co polski to polski:)22 maja lecimy do anchorage :)piekne miasto jak juz mowilam:)

Napisano

hello, tak wczesnie to na alaske nie ma sie co wybierac. bylem w tamtym roku, tripa rozpoczalem od miejsca EGEGIK dla Icicle Seafood za posrednictwem WNU. Nie ma po co leciec wczesniej niz 15-20 czerwca. Powod? Nie ma ryb :-) i nie sluchajcie kitow ktore w biurach wciskaja, ze na poczatku czerwca albo lepiej i w maju, szkoda czasu, nerwow. 15 czerwca i w gore to optymalny czas kiedy rybki sie pokazuja. Jak cos to chetnie poopowiadam o miejscach w ktorych bylem jak ktos sie tam wybiera.

Egegik - Icicle Seafood

Ketchikan - Lucky Buc

Sitka - Silver Buy Seafood

gg:723023

pozdrawiam, szymon.

Napisano

Pewnie pewni drogi kolego ;P Cos poprzednik Twój sie trochę pomądrował i mu nie wyszło haha Kto jest mądry ten ma dobrą pracę i nawet od kwietnia :) A, że rybek w maju nie ma to już problem kolegi ;p Jutro już lecimy ;p A rybki to tylko na obiad ;p

• 5 miesięcy później...
Napisano

witam wszystkich ktorzy lubia podrozowac za male pieniadze:)juz drugi raz z rzedu bylam na alasce w anchorage to naprawde piekne miejsce ...za male pieniadze mozna zobaczec piekne miejsca;)od parkow po lodowce....itp....pracowalam tam w duzej firmie na lotnisku, bylo to swietna praca nadgodziny 150 % no i wyzywienie za free:)a za godzine lekkiej pracy placili mi 10 dolcow ,faceci oczywiscie jako driverzy zarabiali wiecej ok 14 dolarow to sie oplaca uwierzcie;)a jak ma sie troche czasu wolnego mozna wynajac samochod i jechac w piekne miejsca:)ja z kolezanka wynajelysm,y samochod i pojechalysmy do DENALI i okolicznych miasteczek , cala oplata wyszla na dwie ok 220 dolcow z paliwem, a przejechalysmy ok 800 mil:) ja w tym roku wracam do anchorage i do tej samej pracy mam dobre kontraky takze mam po co wracac:)jakby ktos chcial pomocy zeby wyjechac tam to zapraszam na gg 3859319:)a poza tym to naprawde piekny stan i nie jest tak zimno jak mowia niektorzy:)a jak ktos jest bardziej zainteresowany okolica moge pokazac zdjecia;)pozdrawiam:) jesli studenci chca gdzies wyjechac zarobic pieniadze to tylko na alaske tam tani jest sprzed komputerowy bez 2 podatku no i same pozytywy:)

Napisano

tak kochana kolezanka jak jechac to tylko na Alaske;) zaczelo się znowu nasze wielkie odliczanie Zima szybko minie a my jak sie uda juz pod koniec kwietnia zawitamy na nasze przepiekne alaskowe ziemie i znow poogladamy nasze samolociki siedząc w smoke area i wzdychajac jak nam tam jest fajowo :) jak cos to mozna nas pytac co i jak z Alaskka bo my expertka od kazdej sprawy jestesmy terz i tyle co my roznych dziwnych przygod (dobrych i zlych) nie przezył nikt ;):)

• 2 miesiące później...
Napisano

Jesli to jest kontrakt w Togiaku, Kodiaku to poznalem studentow ktorzy z nim pojechali. Bylo roznie, jedni byli zadowoleni drudzy narzekali. Ale ogolnie wyrazali sie na plus.

Ja w tym roku znowu jade do Nakneku do Yardarmu z whynotusa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...