holy Napisano 30 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2007 Witam wszystkich na forum! Od jakiegos czasu czytalam informacje zamieszczane w tej sekcji i musze przyznac, ze jest to bardzo pomocne. Mam kilka pytan odnosnie moich szans na H-1B i konsekwentnie zielona karte. Od kilku lat mieszkam w Conecticut i w grudniu koncze studia MBA (Master of Busieness Administration). Mam rowniez Master's Degree in Economics (specialization International Relations) z Polski, ktore zostalo zewaluowane przez amerykanska agencje jako odpowiednik "Bachelor's and Master's Degree in Economics issued by a regionally recognized university". Wciaz jestem na F-1 i mam nadzieje zaczac moje OPT w styczniu 2008. Moje pytania dotycza: - mam troche watpliwosci odnosnie ktore pozycje sa uznawane za "specialty occupations" tzn. jak to sprawdzic. Szukalam na stronie Dept. of Labor ale mam problem z odnalezieniem takiej samej badz nawet podobnej pozycji do tej ktora mnie interesuje. - biorac pod uwage moje wyksztalcenie, jakiej pracy/pracodawcy powinnam szukac aby miec szanse byc sponosorowana na tej podstawie? - jak znalezc pozycje, ktore wymagaja Master's Degree zgodny z moim doswiadczeniem? Na razie to tyle. Bardzo prosze o odpowiedz jezeli ktos moglby mi cos doradzic. Z gory dziekuje i pozdrawiam serdecznie. holy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.