Skocz do zawartości

Jaka jest NAJTANSZA opcja wyjazdu do usa?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jezdzilem do tej pory na resort z CampAmerica ale w tym roku moja dyrektorka doszla do tego ze jej sie to nie oplaca i rezygnuje z tego. Wiec, jaki jest najtanszy program z zalatwianym miejscem pracy przez siebie i wlasnym biletem??? Ona cos wspominala o CIEE? jakie mozecie polecic firmy??

P.S mam nadzieje ze do tematu nie zgladna madrale typu : " wpisz sobie w google co to jest CIEE" :)

Napisano

Campamerica jest ogolnie tanszym programem niz W&T wiec mam nadzieje ze bierzesz to pod uwage....jesli masz okazje wybrac sie na jakies targi pracy to polecam bo tam wszystkie firmy zawsze maja znizki (ceny targowe). Ja wiem o firmie Foster bo z niej wyjezdzam...cena targowa to 2060zl plus bilet ktory kupujesz samemu jesli chcesz...co do innych firm to nie wiem.

Napisano

Ja wlasnie ide na targi organizowane przez Camp America. Gdyby ktos byl zainteresowany to sa targi Resort America w Krakowie. Jak dla mnie cena atrakcyjna. Ze znizka targowa: 2196. Taniej, bezpieczniej i pewniej niz zwykly w&t.

Napisano
a co znaczy wg Ciebie bezpieczniej i pewniej?

Bezpieczniej bo z tego co wiem, to Camp America ubezpiecza swoich aplikantow na kwote pol miliona dolarow, ma glowne biuro w USA, do ktorego mozna dzwonic 24h/7 dni w tygodniu. Poza tym juz na lotnisku w Stanach czeka czlowiek od nich i zawozi do hotelu, gdzie udzielaja wszystkich potrzebnych informacji. No i jak dla mnie najlepsze jest to, ze gdyby moj pracodawca bym nie fair wobec mnie, to przeniosa mnie w inne miejsce.

Pewniej, bo nie jade w ciemno. Juz w Polsce podpisuje sie kontrakt z konkretnym pracodawca, wiec nie ma opcji, zeby wyladowac w Stanach bez pracy i mieszkania.

Hmmm... wyglada to jak ulotka reklamowa :) Po prostu jade pierwszy raz do USA i zalezy mi na tym, zeby wszystko bylo dograne.

Napisano
Poza tym juz na lotnisku w Stanach czeka czlowiek od nich i zawozi do hotelu, gdzie udzielaja wszystkich potrzebnych informacji.

O i to jest jeden z minusów CA. Zawoza Cie do Hotelu Ramada w NJ ktory jest oddalony z godzine dorgi od NY. A rano znowu musisz wracac do NY. Po osmiogodzinnym locie jeszcze Cie mecza jazdami do NJ. A ccusa zapewnia noc w hotelu w centrum NYC z tego co slyszalem :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...