zijaa Napisano 11 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2008 Jacki serdecznie Ci dziekuje za odpowiedz, bardzo dziekuje Oj juz mnie skreca na sama mysl dzwonienia do USCIS (to czekanie na HOLD po 30 min ) ale masz racje lepiej sprawdzac przy tym balaganie jaki oni maja .
Lucas_pln Napisano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2008 Daj znac jak ogolne wrazenia i postepy.
Agula Napisano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2008 Dzieki Jackie! Chyba z tym musi tak byc, bo jak na rozmowie powiedzialam o zmianie adresu to nie mieli nic w papierach ( na szczescie przeprowadzka byla tylko o kilka przecznic dalej i nie wiazalo sie to z przesylaniem papierow do innego biura:) ). Na rozmowie poprosil mnie urzednik o jakis dowod, ze zrobilam to on-line. Na pewno z mezem tego przypilnujemy by nie tracic pozniej nerowow....
zijaa Napisano 14 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2008 Ok Wiec zmienilam adress on-line ale po wydrukowaniu cos mi sie niezgadza . Rubryka zatytulowana byla " Last entry into the US" a w niej pytania - Port of Entry into the US, - Date of Entry into the US , - If not a Permanent Resident, my stay in the US expires on. I w tej formie to by bylo Detriot , MI 28 sierpien 2007 (wesele mojego brata) ale po wydrukowaniu juz nie pokazalo " Last entry into the US " tylko same pytania a wtedy te dane nie maja sensu. A na zadane pytania - Port of Entry into the US, - Date of Entry into the US odpowiedzialabym ze Dulles, VA 30 wrzesien 2005 . A moze ja jestem po prostu przewrazliwiona ? Rany zaczyna sie od nowa .
Agula Napisano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2008 Nie wiem jak Ty zmienialas adres ale ja po zmianie dostalam tylko informacje, ze to jest potweirdzenie zmiany adresu i to nalezy wydrukowac. Nie bylo nic takiego co Ty mowisz. I to powinno Ci sie pokazac...no chyba, ze wypelniasz cala aplikacje i Ci sie wydrukowala cala do przeslania.... Korzystalas z tego linka? https://egov.uscis.gov/crisgwi/go?action=coa
zijaa Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2008 Pojawilo sie i to wydrukowalam ale po prawej stronie byla tez wersja w PDF (ten sam formularz z danymi i dokladnym czasem wypelnienia i adnotacja aby jej nie odsylac do USCIS bo jest to kopia do twojej dokumentacji ). Jak wydrukowalam to wlasnie takie cuda mi wyszly . Wiesz co ja po prostu jestem przewrazliwiona na punkcie USCIS to jak koszmar i juz tylko czekam aby sie to wszsytko skonczylo.
Agula Napisano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2008 To potwierdzenie Ci wystarczy. Nie przejmuj sie tym PDF. I jak napisala Jackie, zadzwon i zapytaj sie za pare dni czy Twoj adres zostal zaktualizowany.
zijaa Napisano 10 Lutego 2008 Autor Zgłoś Napisano 10 Lutego 2008 I jak napisala Jackie, zadzwon i zapytaj sie za pare dni czy Twoj adres zostal zaktualizowany. Wiec dzwonilam jak radzilyscie, i pani mnie poinformowala ze USCIS ma 30 dni na wyslanie mi noty potwierdzajacej zmiane adresu i ze do tego czasu mam spokojnie czekac . Nie dalo sie jej przekonac ze ja chce sie upewnic ze to zostalo zmienione w systemie, chyba bede musiala zadzwonic jeszcze raz . Na marginesie to jakis koszmar ledwo dalo sie zrozumiec te kobiete - a jest ona tam po to aby ulatwiac przebrniecie przez formalnosci.
Agula Napisano 10 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2008 Moze maja ale nic takiego nie przychodzi. Przynajmniej mi nie przyszlo. Dzwon do oporu i na wszelki wypadek mozesz wyslac raz jeszcze Np. zwykla poczta Oczywiscie register certified
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.